Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη του χειριστή της λέμβου στη Μήθυμνα -

 Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη του χειριστή της λέμβου στη Μήθυμνα - Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά και λαθραία καπνικά στον Πειραιά – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα και στη Μυτιλήνη – Αλιευτικός έλεγχος στη Σαλαμίνα 
 
 
Στον εντοπισμό σαράντα τεσσάρων (44) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μήθυμνας, στην περιοχή ''ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΜΗΘΥΜΝΑΣ'' ν. Λέσβου, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί επί της ακτής, ενώ συνελήφθη μεταξύ αυτών ο 26χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.
 
*****
Στη σύλληψη ενός 40χρονου ημεδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε κατά την επιβίβαση σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στο λιμένα Πειραιά, ο ανωτέρω βρέθηκε να κατέχει εντός των αποσκευών του μία (01) πλαστική συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 2,3 γραμμαρίων, μία (01) πλαστική συσκευασία που περιείχε πιθανώς φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους 24,00 γραμμαρίων, καθώς και μία (01) πλαστική συσκευασία με χύμα καπνό μικτού βάρους 276,00 γραμμαρίων, χωρίς να φέρει την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ποσότητες ναρκωτικής ουσίας και καπνικών προϊόντων.
Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.
 
*****
Στη σύλληψη επτά (07) αλλοδαπών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, διαπιστώθηκε ότι, 38χρονος αλλοδαπός οδηγός Φ/Γ οχήματος, το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, μετέφερε επιμελώς κρυμμένους σε αυτοσχέδια διαμορφωμένη κρύπτη εντός του χώρου του φορτίου το οποίο αποτελείτο από συσκευασίες με είδη υπόδησης, έξι (06) αλλοδαπούς οι οποίοι δεν έφεραν ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα, δύο (02) συσκευές κινητής τηλεφωνίας, καθώς και μία συσκευή g.p.s..
 
*****
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 32 και 33 ετών, προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω συνοδεύοντας τα δύο (02) ανήλικα τέκνα τους, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας με τη συνδρομή του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής εντός του λιμένα Μυτιλήνης, κατά την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό τον Πειραιά, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στην ενδοχώρα και στη συνέχεια στο εξωτερικό.
Επίσης, στη σύλληψη μιας 27χρονης αλλοδαπής προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.
Συγκεκριμένα, η ανωτέρω συνοδεύοντας το ανήλικο τέκνο της, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας με τη συνδρομή του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής εντός του λιμένα Μυτιλήνης, κατά την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό τον Πειραιά, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στην ενδοχώρα και στη συνέχεια στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα, ένα (01) κινητό τηλέφωνο, καθώς και τέσσερα (04) ακτοπλοϊκά εισιτήρια.
 
*****
Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σαλαμίνας, στη θαλάσσια περιοχή ''ΓΟΥΒΑ ΜΠΑΤΣΙ'' ν. Σαλαμίνας, εντοπίστηκε ένας αλλοδαπός αλιέας να έχει διενεργήσει παράνομη αλιεία οστράκων.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή επιβλήθηκαν οι νόμιμες διοικητικές κυρώσεις και κατασχέθηκαν ένας σάκος με δεκαεπτά κιλά (17kg) όστρακα, μία (01) αυτόνομη καταδυτική συσκευή, ένας (01) ρυθμιστής αέρος καθώς και ένα (01) τσουγκρανάκι, ενώ τα ανωτέρω όστρακα επιστράφηκαν στη θάλασσα.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL