Συλλήψεις ημεδαπών στο Λαύριο – Διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του χειριστή της λέμβου στη Μυτιλήνη – Αλιευτικός έλεγχος στη Μυτιλήνη – Διακομιδή ασθενούς – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

 
Στη σύλληψη δύο ναυτικών πρακτόρων και ενός μέλους πληρώματος Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου  προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Λαυρίου με τη συνδρομή προσωπικού του Β' Λιμενικού Τμήματος Κέας.
Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και ελέγχου που διενεργήθηκε εντός ναυτικού πρακτορείου στον λιμένα Λαυρίου και εντός Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου μετά τον απόπλου του από τον οικείο λιμένα, διαπιστώθηκε η ύπαρξη ικανού αριθμού αποκομμάτων μηχανογραφημένων εισιτηρίων, τα οποία έφεραν τον ίδιο μοναδικό αριθμό μηχανογράφησης και στοιχεία επιβατών σε πολλαπλά εκτυπωμένα αντίγραφα, μέρος των οποίων είχαν χορηγηθεί σε επιβάτες έναντι οικονομικού τιμήματος.
Επιπροσθέτως, κατά τη διενέργεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι ο αριθμός των επιβαινόντων διαφοροποιούνταν από εκείνον που είχε δηλωθεί στην οικεία Λιμενική Αρχή.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου που διενεργεί την προανάκριση, πρόκειται να επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις, ενώ ενημερώθηκε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για τις δικές της ενέργειες.
 
*****
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα οκτώ (38) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΑΘ) εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΠΑΝΑΓΙΟΥΔΑΣ” ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ΠΑΘ προέβη στην ασφαλή περισυλλογή των ανωτέρω και τη μεταφορά τους στον λιμένα Μυτιλήνης, ενώ συνελήφθη εξ αυτών ο αλλοδαπός χειριστής της λέμβου.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
 
Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Γραφείου Αλιείας της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης στο αλιευτικό καταφύγιο “ΝΥΦΙΔΑ Σ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ”, εντοπίστηκε αλιέας, σε ερασιτεχνικό σκάφος, να έχει αλιεύσει δεκαοκτώ κιλά και τετρακόσια γραμμάρια (18,4kg) σουπιές, αντί του προβλεπόμενου ορίου των πέντε κιλών για τους ερασιτέχνες αλιείς.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα κατασχεθέντα αλιεύματα παραδόθηκαν σε ευαγές ίδρυμα.
Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr
 
*****
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, πρώτες πρωινές και πρωινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
66χρονου από το λιμένα Αίγινας στη μαρίνα Ζέας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,
90χρονη από το λιμένα ν. Νάξου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ'' Ν. Νάξου 53.
 
*****
 
Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέττα - καρέττα εντοπίστηκε νεκρή,  μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας εντός ναυστάθμου Σαλαμίνας.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL