Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στη Σάμο – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Καταμαράν στον Πειραιά – Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στη Σάμο – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Καταμαράν στον Πειραιά  – Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα
 
  Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα τριών (43) αλλοδαπών προέβησαν,
βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
  Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
  Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Βαθέος ν. Σάμου, ενώ εντοπίστηκε και συνελήφθη μεταξύ αυτών ο 22χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε.
  Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.
 
                                                                                   ***** 
  Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πειραιά από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Καταμαράν ''ΦΛΑΪΝΓΚ ΚΑΤ 6''  Ν.Π. 11345 ότι το εν λόγω πλοίο, το οποίο είχε αποπλεύσει από λιμένα Πειραιά με προορισμό τους λιμένες Πόρου, Ύδρας, Σπετσών και Πορτοχελίου, παρουσίασε μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή, με εξήντα επτά επιβάτες και έντεκα άτομα πλήρωμα.
  Το ''ΦΛΑΪΝΓΚ ΚΑΤ 6'' επέστρεψε αυτοδυνάμως στον Πειραιά, όπου αποβίβασε με ασφάλεια όλους τους επιβάτες του.
  Από το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού του Α' Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, απαγορεύτηκε ο απόπλους του  Ε/Γ-Καταμαράν έως την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες του θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
         
 *****
  Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 27 και 23 ετών, προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
  Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, εντοπίστηκε η 23χρονη να αποπειράται να εξέλθει παράνομα της χώρας με την άμεση συνέργεια του 27χρονου, ο οποίος τη συνόδευε και θα ταξίδευε μαζί της, ενώ κατείχε και επέδειξε για λογαριασμό της ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο.
    Διενεργείται προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL