Εμπλοκή και απώλεια άγκυρας σε Ε/Γ-Ο/Γ -TAX πλοίο στην Πάρο – Σύλληψη αλλοδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα

Εμπλοκή και απώλεια άγκυρας σε Ε/Γ-Ο/Γ -TAX πλοίο στην Πάρο – Σύλληψη αλλοδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα 
 
   Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πάρου, μεσημβρινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''HELLENIC HIGHSPEED'' Ν.Π. 12331 ότι κατά τη διαδικασία απόπλου του από το λιμένα Πάρου με προορισμό το λιμένα Σύρου για την πιθανή εμπλοκή αντικειμένου στο σώμα της άγκυρας και ως εκ τούτου αδυναμία έπαρσής της.
       Στο σημείο μετέβησαν επαγγελματίες δύτες όπου διαπίστωσαν ότι η άγκυρα έχει εμπλακεί καθώς και την αδυναμία απεμπλοκής της, με συνέπεια ο Πλοίαρχος να προβεί στην απόθεσή της.
    Το πλοίο συνέχισε τον πλου του μετά την επιθεώρηση από αρμόδιο Επιθεωρητή του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης καθώς και προσκόμιση βεβαίωσης του νηογνώμονα που του παρακολουθεί και κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Σύρου, όπου αποβίβασε με ασφάλεια όλους τους επιβάτες του. 
      Από τη Λιμενική Αρχή Σύρου  απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''HELLENIC HIGHSPEED'', μέχρι την τοποθέτηση νέας άγκυρας, εκ νέου επιθεώρησής του και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
                                                                              *****
      Στη σύλληψη ενός 21χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για παράβαση διατάξεων του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα (Ν. 2960/2001).
         Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε πριν την επιβίβασή του σε   Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στο λιμένα Πειραιά, ο ανωτέρω κατελήφθη να κατέχει εντός της χειραποσκευής του, εξήντα (60) πακέτα καπνού και σαράντα εννέα (49) κούτες τσιγάρα των δέκα πακέτων τα οποία δεν έφεραν ταινία ασφάλειας – γνησιότητας.
         Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.
        Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.  
 
                                                                                 *****
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL