Έρευνες και εντοπισμός ανήλικου ημεδαπού στο Πέραμα– Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Παλαιά Φώκαια – Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα

Έρευνες και εντοπισμός ανήλικου ημεδαπού στο Πέραμα– Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Παλαιά Φώκαια – Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα
 
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Περάματος, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό αγνοούμενου ανήλικου ημεδαπού, κατόπιν καταδίωξης του από στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, στον λιμένα Περάματος.
Συγκεκριμένα, δύο (02) ανήλικοι, ηλικίας 17 και 15 ετών, εντοπίστηκαν από στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, εντός πλοίου δρομολογιακής γραμμής Παλουκιών-Σαλαμίνας-Περάματος, να επιβαίνουν σε δύο (02) δίκυκλα οχήματα, για ένα εκ των οποίων διαπιστώθηκε πως είχε δηλωθεί κλοπή, ενώ το δεύτερο όχημα δεν έφερε πινακίδα κυκλοφορίας. Ακολούθησε σύλληψη του 17χρονου από τα ανωτέρω στελέχη, ενώ ο 15χρονος,  στην προσπάθεια του να διαφύγει,  έπεσε στη θάλασσα.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποιήθηκαν έρευνες προς εντοπισμό του, στην οποία συμμετείχαν  περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ιδιώτες δύτες, ενώ έρευνες από ξηράς διεξήχθησαν από περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Πρωινές ώρες σήμερα, ο ανωτέρω εντοπίστηκε σώος από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, κρυμμένος σε παράπηγμα έξω από την Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, όπου  και συνελήφθη.
Προανάκριση διενεργείται από το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
 
***** 
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Παλαιάς Φώκαιας, ότι το Ι/Φ “ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ” Ν.Π. 4858, προσάραξε σε παραλία, στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Νικολάου Αναβύσσου.
Άμεσα στο σημείο μετέβη προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσε ότι το εν λόγω Ι/Φ ήταν κενό επιβατών, ενώ από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Παλαιάς Φώκαιας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ” μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.
 
***** 
 
Στη σύλληψη ενός 25χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου προσώπου, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL