Ανεύρεση σορού άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων στην Πάτρα – Ημιβύθιση πλοίου στο Πέραμα – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα και στην Ηγουμενίτσα

 
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Ρίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, για ύπαρξη σορού άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων, στη θαλάσσια περιοχή έμπροσθεν κάστρου Ρίου.
Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής τα οποία  εντόπισαν και ανέσυραν τον ανωτέρω, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, “ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ”, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή. 
*****
Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για περιστατικό εισροής υδάτων στο  Ρ/Κ πλοίο “ΑΡΤΕΜΙΣ V”  N.Π 2001, το οποίο βρίσκεται πλαγιοδετημένο στο λιμανάκι αλιέων Περάματος.
Άμεσα  προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβη στο σημείο και διαπίστωσε κλίση του εν λόγω ρυμουλκού, λόγω εισροής υδάτων, με αποτέλεσμα  την ημιβύθιση του. 
Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και ανατέθηκε προληπτικά σε ιδιωτική αντιρρυπαντική εταιρεία, από τον νόμιμο εκπρόσωπο της πλοιοκτήτριας εταιρείας, η τοποθέτηση πλωτού φράγματος καθώς και η διενέργεια των εργασιών απάντλησης των υδάτων από ιδιώτη δύτη.   
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενική Αρχή Περάματος, ενώ  από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση και δεν παρατηρήθηκε  ζημία σε κάποιο προσδεδεμένο σε αυτό πλοίο.
*****
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 32 και 36 ετών, προέβησαν,  μεσημεριανές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον επιβατικό σταθμό του νοτίου λιμένα πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, εντοπίστηκε ο 36χρονος να αποπειράται να εξέλθει παράνομα της χώρας, επιδεικνύοντας πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με την άμεση συνέργεια του 32χρονου, ο οποίος τον συνόδευε και θα ταξίδευε μαζί του.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ κατασχέθηκε το ανωτέρω πλαστό έγγραφο.
*****
Στη σύλληψη ενός 22χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής στον επιβατικό σταθμό του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω ταξιδιωτικό έγγραφο.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL