Σύλληψη αλλοδαπού στη Μυτιλήνη – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα - Εντοπισμός πυρομαχικού υλικού στον Άγιο Κωνσταντίνο – Εντοπισμός νεκρής χελώνας

Στη σύλληψη ενός 17χρονου αλλοδαπού, προέβησαν πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών, με τη συνδρομή Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον λιμένα Μυτιλήνης, μετά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου και μετά από ένδειξη αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. “ΚΥΜ”, ο ανωτέρω βρέθηκε να κατέχει επιμελώς κρυμμένες εντός των υποδημάτων του, επτά (07) ανισοβαρείς πλαστικές συσκευασίες, περιέχουσες πιθανόν κρυσταλλική αμφεταμίνη, συνολικού βάρους 4,98 γραμμαρίων. Ακολούθησε έρευνα εντός των αποσκευών του κατά την οποία βρέθηκαν σαράντα (40) πακέτα τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών, τα οποία δεν έφεραν ταινία ασφάλειας-γνησιότητας καθώς και ένα (01) ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου προσώπου. 
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καθώς και ένα (01) κινητό τηλέφωνο.
Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr 
*****
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 28 και 18 ετών προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από  στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών,  στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή των ανωτέρω  σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 28χρονος κατείχε και επέδειξε για λογαριασμό του, για λογαριασμό της 18χρονης γυναίκας του καθώς και του ανήλικου τέκνου τους, ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
 
Επίσης, στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 43 και 31 ετών προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας  στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή των ανωτέρω  σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 43χρονος ως οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο χωρίς όμως να διαθέτει κανένα άλλο νόμιμο ταξιδιωτικό έγγραφο που να του επιτρέπει τη νόμιμη παραμονή του σε χώρο SCHENGEN, καθώς επίσης μετέφερε ως συνοδηγό τον 31χρονο, ο οποίος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν, το Ι.Χ.Ε. όχημα, το ανωτέρω έγγραφο, ένα (01) κινητό τηλέφωνο, καθώς και μία (01) πλαστική συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους εννέα δεκάτων του γραμμαρίου (0,9 γρ.).
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αγίου Κωνσταντίνου, από ερασιτέχνη αλιέα, για ανεύρεση πυρομαχικού υλικού μήκους 30εκ και διαμέτρου 15 εκ, με οξειδωμένη εξωτερική επιφάνεια, στη θαλάσσια περιοχή Καμμένων Βούρλων, σε απόσταση 10-20 μέτρων από την ακτή και σε βάθος 1-2 μέτρων.
Στο σημείο τοποθετήθηκε σημαντήρας, ενώ ενημερώθηκε η αρμόδια Υπηρεσία για τις δικές της ενέργειες.
*****
Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέττα - καρέττα εντοπίστηκε νεκρή,  μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών, στην παραλία Βελανιδιών Λακωνίας.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Κατηγορία:


Wildcard SSL