Σύλληψη ημεδαπού στο Γαλαξίδι - Αλιευτικοί έλεγχοι στη Χαλκίδα – Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα - Διακομιδή ασθενούς

Σύλληψη ημεδαπού στο Γαλαξίδι - Αλιευτικοί έλεγχοι στη Χαλκίδα – Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα - Διακομιδή ασθενούς
 
Στη σύλληψη ενός 56χρονου ημεδαπού για κλοπή, προέβησαν πρωινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Γαλαξιδίου. 
Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε το Γ΄ Λιμενικό τμήμα Γαλαξιδίου του Λιμεναρχείου Ιτέας για κλοπή ιχθύων που βρισκόταν σε εξέλιξη, από σκάφος με πιθανόν δύο (02) επιβαίνοντες στην περιοχή Πάνορμου Φωκίδας, εντός ιχθυοκαλλιέργειας.
Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της ανωτέρω Λιμενικής Αρχής όπου εντόπισαν το παραπάνω σκάφος έμφορτο με τετρακόσια  κιλά (400kg)τσιπούρες χωρίς επιβαίνοντες, ενώ στελέχη Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφάλειας Άμφισσας καταδίωξαν τους δράστες, χωρίς να καταφέρουν να τους συλλάβουν, λόγω του δύσβατου της περιοχής.
Στη συνέχεια εντοπίστηκε ύποπτο Φ.Ι.Χ. όχημα να κινείται στην εθνική οδό Ιτέας – Ναυπάκτου, όπου και ακινητοποιήθηκε. Σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντοπίστηκαν τεμάχιο διχτυού, νιτσεράδες και έξι (06) πλαστικές συσκευασίες με τριμμένο πάγο, ενώ συνελήφθη ο 56χρονος οδηγός του.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το Φ.Ι.Χ. όχημα και μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας, Η πλαστική λέμβος που χρησιμοποιήθηκε καθώς και τα δίχτυα είχαν κλαπεί και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
 
*****
 
Σε έλεγχο που διενεργήθηκε,  πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή “ΝΕΑ ΛΑΜΨΑΚΟΣ” Χαλκίδας από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, εντοπίστηκε ιδιώτης να έχει αλιεύσει συνολικά 350 άτομα δολωμάτων του είδους ''ολοθούριο'', το οποίο είναι απαγορευμένο για ερασιτεχνική αλιεία.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ η ανωτέρω ποσότητα δολωμάτων ποντίστηκε στη θάλασσα.
 
Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr
 
 
*****
 
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 23 και 37 ετών, προέβησαν,  απογευματινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, εντοπίστηκε ο 23χρονος να αποπειράται να εξέλθει παράνομα της χώρας, επιδεικνύοντας πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με την άμεση συνέργεια του 37χρονου, ο οποίος τον συνόδευε και θα ταξίδευε μαζί του.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ κατασχέθηκε το ανωτέρω πλαστό έγγραφο.
 
 
*****
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακή διακομίστηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμένα ν. Πάρου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι'' Ν.Π. 8745, 36χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL