Εντοπισμός αλλοδαπών στη Ψέριμο –

Εντοπισμός αλλοδαπών στη Ψέριμο – Αλιευτικοί έλεγχοι σε Χαλκίδα, Μεσολόγγι και Μυτιλήνη-Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Σάμο – Σύλληψη αλλοδαπού στη Μυτιλήνη - Διακομιδή ασθενούς
 
 
Στον εντοπισμό τριάντα εννέα (39) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στην περιοχή όρμου Βαθέως ν. Ψερίμου, τους ανωτέρω αλλοδαπούς.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους, με τη συνδρομή έτερου περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προέβη στην ασφαλή περισυλλογή τους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα ν. Καλύμνου.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
Πεντακόσια είκοσι (520) ζωντανά άτομα του είδους ολοθούριο κατασχέθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, από τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας.
Συγκεκριμένα, κατόπιν ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή ''ΓΛΥΦΑΣ'' Χαλκίδας, εντοπίστηκε ένας ερασιτέχνης αλιέας να έχει προβεί στην αλιεία πεντακοσίων είκοσι (520) ατόμων του είδους ολοθούριο.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ το ανωτέρω απαγορευμένο αλίευμα επανεποντίστηκε. 
Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr
 
*****
Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, την 10-02-2020, από στελέχη του Β' Λ/Τ Πλατυγιαλιού του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου και συγκεκριμένα στην περιοχή ''ΧΟΒΟΛΙΟΣ'' Αστακού Αιτωλοακαρνανίας, βεβαιώθηκε μία (01) αλιευτική παράβαση στον κυβερνήτη αλιευτικού σκάφους για υπέρβαση του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού αλιευομένων ατόμων του είδους ολοθούριων ανά σκάφος και ανά ημέρα και για μη τήρηση ηλεκτρονικού ημερολογίου αλιείας.
Ειδικότερα, το εν λόγω σκάφος βρέθηκε να έχει αλιεύσει επτά χιλιάδες (7.000) είδη ολοθούριων του γένους ''holothuria spp'', τα οποία  κατασχέθηκαν και επιστράφηκαν στη θάλασσα.
 
*****
Κατά τη διάρκεια αλιευτικών ελέγχων που διενήργησαν τα στελέχη του γραφείου αλιείας της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, απογευματινές ώρες χθες, στο Λιμάνι ''ΚΑΒΑΚΙ ΠΕΤΡΑΣ'', βεβαιώθηκε μία (01) παράβαση αλιευτικής νομοθεσίας σε επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος (βιτζότρατα).
Συγκεκριμένα, το εν λόγω σκάφος βρέθηκε να έχει αλιεύσει διακόσια σαράντα ένα κιλά (241kgr) αλιεύματα χωρίς να φέρει και να τηρεί ηλεκτρονικό ημερολόγιο (ERS) ως όφειλε. 
Τα ανωτέρω αλιεύματα κατασχέθηκαν και εκποιήθηκαν, ενώ κατά του παραβάτη κινήθηκε η διαδικασία προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, στην περιοχή ''ΚΟΥΡΟΥΝΤΕΡΕ'' ν. Σάμου , όταν Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 27χρονη, εξετράπη της  πορείας του και έπεσε σε βραχώδη ακτή στην ανωτέρω περιοχή.
Απεγκλωβισμός της εν λόγω οδηγού, πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Άμεσης Δράσης ν. Σάμου η οποία παρελήθφη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου για την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
Στη σύλληψη ενός 26χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) με τη συνδρομή προσωπικού του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α) της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, για παράβαση του Ν. 2168/1993 περί όπλων και κατοχής καρτών σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Μυτιλήνης, ο ανωτέρω βρέθηκε να κατέχει εντός του αυτοκινήτου του, μια (01) σιδερογροθιά και τριακόσιες (300) ενεργοποιημένες κάρτες σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας, με σκοπό την διάθεση τους σε τρίτους έναντι χρηματικής αμοιβής.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν όλα τα ανωτέρω.
 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακή διακομίστηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμένα ν. Πάρου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι'' Ν.Π. 8745, 58χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL