Απαγόρευση απόπλου Φ/Γ πλοίου στο Κερατσίνι –

Απαγόρευση απόπλου Φ/Γ πλοίου στο Κερατσίνι – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα και στην Ηγουμενίτσα – Διακομιδή ασθενούς
 
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σαρωνικού αναφορικά με έντονο καπνισμό από το Φ/Γ πλοίο “MED CERKEZKOY” σημαίας Τουρκίας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βορειανατολικά ν. Φλεβών Σαρωνικού κόλπου.
Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ σε επικοινωνία με τον Πλοίαρχο διαπιστώθηκε ότι το πλοίο αντιμετώπιζε μηχανική βλάβη, εκ της οποίας προερχόταν ο έντονος καπνισμός, χωρίς όμως το πλοίο να χρήζει συνδρομής.
Το Φ/Γ κατέπλευσε ασφαλώς απογευματινές ώρες χθες στο λιμένα Ικονίου. Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του, ενώ μετά από την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη η συνέχιση των πλόων του.
 
*****
 
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 42 και 27 ετών, καθώς και δύο (02) ημεδαπών, ηλικίας 34 και 48 ετών, προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στον επιβατικό σταθμό του νοτίου λιμένα πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, εντοπίστηκε η 27χρονη να αποπειράται να εξέλθει παράνομα της χώρας, επιδεικνύοντας ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με την άμεση συνέργεια των 42χρονου, 34χρονου και 48χρονου, οι οποίοι την συνόδευαν και θα ταξίδευαν μαζί της, ενώ για τον 48χρονο υπήρχε και καταχώρηση με το μέτρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Επίσης, στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 50 και 21 ετών, προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στον επιβατικό σταθμό του νοτίου λιμένα πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, εντοπίστηκε η 21χρονη να αποπειράται να εξέλθει παράνομα της χώρας, επιδεικνύοντας πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με την άμεση συνέργεια του 50χρονου, ο οποίος την συνόδευε και θα ταξίδευε μαζί της.
Τέλος, στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 44 και 31 ετών, προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Β' Λιμενικού Τμήματος της οικείας Λιμενικής Αρχής, στον νότιο λιμένα πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, εντοπίστηκε η 31χρονη ως συνοδηγός Φ/Γ οχήματος με οδηγό τον 44χρονο, να κατέχει επιμελώς κρυμμένα σε εσωτερική τσέπη του μπουφάν της πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
 
*****
 
Στη σύλληψη ενός 47χρονου αλλοδαπού, προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) με τη συνδρομή στελεχών του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, καθώς και στελεχών του Τελωνείου Ηγουμενίτσας, στην πύλη εισόδου του λιμένα Ηγουμενίτσας, εντοπίστηκε Φ/Γ όχημα με οδηγό 47χρονο, εις βάρος του οποίου εκκρεμεί καταχώρηση με είδος μέτρου την απαγόρευσης της εξόδου από τη χώρα.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
 
*****
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από το λιμένα ν. Σύμης στο λιμένα ν. Ρόδου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 87χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL