Εκδήλωση πυρκαγιάς σε σκάφος στη Μύκονο - Ρύπανση στο Κερατσίνι

 
Εντοπίστηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Λιμεναρχείου  Μυκόνου, πυρκαγιά σε  σκάφος εντός του όρμου μαρίνας “ΝΕΟΥ ΛΙΜΕΝΑ” Μυκόνου.
Άμεσα, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στην περιοχή και διαπίστωσαν ότι είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά στο φουσκωτό σκάφος «ΜΑΡΣΟΥΛΑΚΙ» Λ.Μ. 1204, ενώ με την συνδρομή του μοναδικού  επιβαίνοντα του σκάφους, κατάφεραν και  έσβησαν τη φωτιά με τη χρήση πυροσβεστήρων.
Το ανωτέρω σκάφος ανελκύθηκε και μεταφέρθηκε στην οικία του ιδιοκτήτη του.
Προανάκριση, διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε  θαλάσσια ρύπανση.
*****
Ρύπανση έκτασης περίπου τριακοσίων πενήντα τετραγωνικών μέτρων (350m2), αποτελούμενη από πετρελαιοειδή διαπιστώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή του προβλήτα ΙΙ, της λιμενικής εγκατάστασης Σ.Ε.Π. του λιμένα Κερατσινίου.
Η ανωτέρω ρύπανση προκλήθηκε μετά το πέρας της πετρέλευσης του Φ/Γ “MSC JOANNA”, σημαίας Παναμά από το Δ/Ξ-Π/Φ “ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΩΣΤΑΣ” Ν.Π.12465,  λόγω διαφυγής πετρελαίου (fuel oil) από το εξαεριστικό της δεξαμενής διαφυγής.
      Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ.,  ενώ ποντίστηκαν δύο (02) πλωτά φράγματα από το Δ/Ξ-Π/Φ και ένα (01) πλωτό φράγμα από ιδιωτική   εταιρεία.
Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο Πλοίαρχος του “ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΩΣΤΑΣ”, ενώ ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες απορρύπανσης της εν λόγω περιοχής.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL