Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στο Καρλόβασι και σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή της λέμβου που τους μετέφερε-Εντοπισμός και εξουδετέρωση πυρομαχικού υλικού στη θαλάσσια περιοχή Καμένων Βούρλων-Αλιευτικές παραβάσεις στη Σαλαμίνα-Ανεύρεση νεκρού δελ

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στο Καρλόβασι και σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή της λέμβου που τους μετέφερε - Εξουδετέρωση πυρομαχικού υλικού στη θαλάσσια περιοχή Καμένων Βούρλων - Αλιευτικές παραβάσεις στη Σαλαμίνα - Ανεύρεση νεκρού δελφινιού στη Μύρινα – Ανεύρεση νεκρής θαλάσσιας χελώνας στη Λέρο
 
  Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα επτά (47) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής σε συνεργασία με σκάφη του στρατού, ευρισκόμενοι σε προγραμματισμένη περιπολία.
  Ειδικότερα, εντοπίστηκε από τα ανωτέρω σκάφη στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά Καρλοβασίου ν.Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβος με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,  πλήρωμα πλωτού σκάφους του Ελληνικού Στρατού στο οποίο επέβαιναν στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., συνόδευσε την ανωτέρω λέμβο με ασφάλεια στο λιμένα Καρλοβασίου, όπου αποβιβάστηκαν όλοι οι αλλοδαποί,  ενώ στη συνέχεια εντοπίστηκε και συνελήφθη από τη Λιμενική Αρχή Σάμου, ο αλλοδαπός χειριστής της λέμβου, ηλικίας 29 ετών.
       Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καρλοβασίου και από το Λιμεναρχείο Σάμου.
 
                                                                        *****
   Εξουδετερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα πυρομαχικό υλικό στη θαλάσσια περιοχή Καμμένων Βούρλων, από Ομάδα Δ.Υ.Κ./Ο.Ε.Ν.
  Συγκεκριμένα, το πυρομαχικό υλικό είχε εντοπιστεί την 10/02/2020 από ερασιτέχνη αλιέα σε απόσταση 10-20 μέτρων από την ακτή και η περιοχή είχε σηματοδοτηθεί με σημαντήρα από τη Λιμενική Αρχή Αγίου Κωνσταντίνου. Κατά τη διαδικασία της εξουδετέρωσης, ελήφθησαν και τηρήθηκαν από την οικεία Λιμενική Αρχή όλα τα προβλεπόμενα μέτρα τάξης και ασφάλειας, καθώς και απομονώθηκαν η θαλάσσια περιοχή και η ακτογραμμή της περιοχής, από πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και δύο περιπολικών οχημάτων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. αντίστοιχα.
    Πρόκειται για βλήμα όλμου διαστάσεων μήκους 30 εκατοστών και διαμέτρου 15 εκατοστών, χρώματος κάλυκα μπρούτζινου με έλικα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
 
         *****
    Τρεις αλιευτικές παραβάσεις βεβαιώθηκαν απογευματινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σαλαμίνας.
      Συγκεκριμένα κατελήφθη ημεδαπός μετά από παράνομη οστρακαλιεία, ο οποίος κατείχε, ένα σάκο με όστρακα βάρους είκοσι κιλών, μία αυτόνομη καταδυτική συσκευή, έναν ρυθμιστή αέρος και ένα εργαλείο χειρός –τσουγκρανάκι – συλλογής οστράκων. Όλα τα εργαλεία και τα αλιεύματα κατασχέθηκαν, ενώ στη συνέχεια τα αλιεύματα απορρίφθηκαν και διασκορπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή Παλουκιών Σαλαμίνας καθώς ήταν ζωντανά.
  
               *****
 
     Ένα δελφίνι του είδους ''DELPHINUS DELPHIS'' εντοπίστηκε νεκρό από τη Λιμενική Αρχή Μύρινας μεσημβρινές ώρες σήμερα, σε βραχώδη περιοχή της παραλίας Βουρλιδίων Τσιμανδριών ν.Λήμνου. Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε η αρμόδια αρχή για την παραλαβή και την υγειονομική του ταφή. 
 
                 *****
       
    Μία θαλάσσια χελώνα του είδους πρασινοχελώνα εντοπίστηκε νεκρή, απογευματινές ώρες χθες, από τη Λιμενική Αρχή Λέρου στην ακτή Γούρνας. 
    Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL