Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Σάμο και στην Ψέριμο - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ στην Κεραμωτή – Τροχαίο ατύχημα στην Ελευσίνα

 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα οκτώ (58) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ. ΕΛ.ΑΚΤ (ΠΑΘ) εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή νότια “ΑΚΡ.ΠΡΑΣΟΥ” ν. Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Βαθέος Σάμου.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα ενός (51) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ. ΕΛ.ΑΚΤ (ΠΑΘ) εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά “ΑΚΡ.ΠΡΑΣΟΥ” ν. Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με επιβαίνοντες τους εν λόγω αλλοδαπούς.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Βαθέος Σάμου, ενώ συνελήφθη μεταξύ αυτών ο 23χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****
Στον εντοπισμό σαράντα δύο (42) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε στην θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. Ψερίμου, τους ανωτέρω αλλοδαπούς.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ. ΕΛ.ΑΚΤ με τη συνδρομή έτερου περιπολικού σκάφους της FRONTEX, προέβησαν στην ασφαλή περισυλλογή των ανωτέρω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα ν. Καλύμνου και παραδόθηκαν σε στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καλύμνου.
*****
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Κεραμωτής από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ '''ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ'' Ν.Π. 12524, για δυσλειτουργία στο αριστερό σύστημα πρόωσης του πλοίου.
Το εν λόγω πλοίο ήταν προσδεδεμένο στο λιμένα Κεραμωτής για εκτέλεση προγραμματισμένου τακτικού δρομολογίου, ενώ οι επιβάτες του προωθήθηκαν στον προορισμό τους με τα λοιπά πλοία της πορθμειακής γραμμής.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ'', μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.
*****
Τροχαίο ατύχημα, σημειώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, στη χερσαία ζώνη Λιμένος Ελευσίνας, επί της οδού Κανελλοπούλου, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα  με οδηγό έναν 32χρονο παρέσυρε μία 14χρονη πεζή . 
Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων η “Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ”,  για παροχή πρώτων βοηθειών, όπου και παρέμεινε προληπτικά για νοσηλεία .
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL