Σύλληψη για ναρκωτικά στο Βόλο

Σύλληψη για ναρκωτικά στο Βόλο – Κατάσχεση χταποδιών στη Μηχανιώνα – Συλλήψεις παράνομων μεταναστών στην Ηγουμενίτσα και την Πάτρα

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, στη χερσαία ζώνη λιμένα Βόλου, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, από προσωπικό Γραφείου Ασφάλειας και Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής, ένας 20χρονος και ένας 16χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα σε γενόμενους ελέγχους στους ανωτέρω, διαπιστώθηκε ότι ο 20χρονος κατείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους 62,5 γραμμαρίων, ενώ στην κατοχή του 16χρονου βρέθηκε μία νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 3,7 γραμμαρίων.

Ακολούθησε νομότυπη κατ’ οίκον έρευνα στην οποία εντοπίστηκαν στην οικεία του 20χρονου 4 νάιλον συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μεικτού βάρους 56,8 γραμμαρίων καθώς και δύο (02) τρίφτες.

Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, ενώ κατασχέθηκαν οι ναρκωτικές ουσίες.

================================

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ύστερα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα δημοπράτησης Ιχθυόσκαλας Δημοσίου της Νέας Μηχανιώνας, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ενενήντα δύο (92) τεμάχια κεφαλόποδα (χταπόδια) βάρους μικρότερου του προβλεπόμενου των πεντακοσίων (500) γραμμαρίων.

Συγκεκριμένα ήταν από 200 – 400 γραμμάρια ενώ το συνολικό βάρος των κεφαλόποδων που κατασχέθηκαν είναι τριάντα έξι (36) κιλά.

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκαν και οι διαδικασίες επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα κατασχεμένα αλιεύματα πρόκειται να διατεθούν σε ευαγή ιδρύματα.

================================

Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, στο λιμάνι εξωτερικού της Ηγουμενίτσας από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής, ένας αλλοδαπός διότι δεν κατείχε ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Επίσης σε ανάλογο έλεγχο εντοπίστηκε ένας αλλοδαπός, ο οποίος κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Προανακρίσεις και στις δύο περιπτώσεις διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας κατά την αυτόφωρη διαδικασία

================================

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, από προσωπικό της Υποδ/νσης Ασφαλείας Πατρών /Τμ. Αλλοδαπών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοία με προορισμό την Ιταλία, τέσσερις (04) αλλοδαποί, οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Επίσης, σε ανάλογο έλεγχο, απογευματινές ώρες χθες, συνελήφθη ένας 26χρονος αλλοδαπός, διότι παρείχε άμεση συνέργεια σε αλλοδαπό, συνοδεύοντας και συνταξιδεύοντας μαζί του, ο οποίος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο με σκοπό την παράνομη έξοδο του από την χώρα, ο οποίος επίσης συνελήφθη.

Τέλος, σε ανάλογο έλεγχο, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής, συνελήφθη 21χρονη αλλοδαπή, διότι παρείχε άμεση συνέργεια σε αλλοδαπό, συνοδεύοντας και συνταξιδεύοντας μαζί του, ο οποίος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο με σκοπό την παράνομη έξοδο του από την χώρα, ο οποίος επίσης συνελήφθη.

Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ κατασχέθηκαν τα πλαστά ταξιδιωτικά  έγγραφα.

 

Σχετικά αρχεία: 

Wildcard SSL