Λειτουργία συρταρωτής γέφυρας πορθμού Ευρίπου –

Λειτουργία συρταρωτής γέφυρας πορθμού Ευρίπου – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίου στη Σαλαμίνα – Αδυναμία  ολοκλήρωσης αποεπιβίβασης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Ανάφη – Αλιευτικός έλεγχος στην Ύδρα - Εντοπισμός νεκρού δελφινιού
 
 
Γίνεται γνωστό ότι η συρταρωτή γέφυρα πορθμού Ευρίπου δεν θα λειτουργήσει για την εξυπηρέτηση αναγκών ναυσιπλοΐας, το βράδυ της Κυριακής 01 Μαρτίου 2020.
 
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Γ' Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Δ/Ρ ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ'' Ν.Π. 5779, για δυσλειτουργία στην αριστερή κύρια μηχανή του. 
Το ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ'' το οποίο είχε αποπλεύσει από λιμένα Περάματος, κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Παλουκιών ν. Σαλαμίνας, όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους δεκαπέντε (15) επιβάτες που μετέφερε.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
 
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θήρας, βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΠΡΕΒΕΛΗΣ'' Ν.Ρ. 06, ότι κατά την προσέγγιση στο λιμένα ν. Ανάφης δεν ολοκλήρωσε επιτυχώς την αποεπιβίβαση των επιβατών και των οχημάτων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Στο πλοίο επρόκειτο να επιβιβασθούν τέσσερις (04) επιβάτες, ένα (1) Ι.Χ.Ε. όχημα και ένα (1) Φ/Γ όχημα από τους οποίους επιβιβάσθηκαν μόνο οι δύο (02) επιβάτες, ενώ κανείς δεν ανέμενε προς αποβίβαση.
 
*****
Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ύδρας στη θαλάσσια περιοχή Μετοχίου Αργολίδας, εντοπίστηκε αλιευτικό σκάφος, να διενεργεί αλιεία έχοντας παραποιήσει το αλιευτικό εργαλείο της βιντζότρατας.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ κατασχέθηκαν είκοσι επτά (27) κιλά διαφόρων αλιευμάτων, καθώς και ο παράνομος πρόσθετος αλιευτικός εξοπλισμός.
Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr
 
*****
Ένα δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη Λιμενική Αρχή Κορίνθου, στην παραλία Αλεποχωρίου του Δήμου Μεγαρέων.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική του ταφή.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL