Σύλληψη αλλοδαπών για λαθραία καπνικά προϊόντα στη Μυτιλήνη – Απαγόρευση απόπλου LPG πλοίου στην Καλαμάτα – Σύλληψη αλλοδαπής στην Πάτρα

Σύλληψη αλλοδαπών για λαθραία καπνικά προϊόντα στη Μυτιλήνη – Απαγόρευση απόπλου LPG πλοίου στην Καλαμάτα – Σύλληψη αλλοδαπής στην Πάτρα
 
 
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών ηλικίας 28 και 31 ετών, προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας – Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων (Ν. 2960/2001 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας»).
Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συντονισμένων ενεργειών διακριτικής επιτήρησης, σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία που διέμεναν οι ανωτέρω αλλοδαποί, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εβδομήντα πέντε (75) πακέτα καπνού, το σύνολο των οποίων δεν έφερε την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα.
Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr
 
*****
 
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καλαμάτας, την 20-02-2020, ότι το LPG ''EPIC BURANO'' σημαίας Σιγκαπούρης, με δεκαέξι (16) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος, πρόκειται να καταπλεύσει στον οικείο λιμένα, προκειμένου να παραληφθούν εφόδια και να διενεργηθούν επιθεωρήσεις και επισκευές στο μηχανοστάσιο λόγω εκτεταμένων ζημιών από πυρκαγιά. 
Με τον κατάπλου του εν λόγω πλοίου, την 21-02-2020, στο αγκυροβόλιο του λιμένα Καλαμάτας, διαπιστώθηκαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, εκτεταμένες ζημιές στον αποτεφρωτήρα, στο καζάνι, στον γειτνιάζοντα χώρο, ενώ σε ολόκληρο το χώρο του μηχανοστασίου δεν υπήρχε φωτισμός και υπήρχαν ίχνη έντονου καπνισμού, που προκλήθηκαν από πυρκαγιά που έλαβε χώρα την 19-02-2020.
Από το περιστατικό, δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός, ούτε εισροή υδάτων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''EPIC BURANO'' μέχρι αποκατάστασης της  ζημιάς και προσκόμισης  βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.
 
*****
Στη σύλληψη μιας 46χρονης αλλοδαπής προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι η ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό της από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω ταξιδιωτικό έγγραφο.
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL