Εντοπισμός αλλοδαπών στην Μήθυμνα και σύλληψη του χειριστή της λέμβου που τους μετέφερε - Ακυβερνησία Δ/Ξ πλοίου στην Καλαμάτα και ασφαλής κατάπλους του - Εκδήλωση πυρκαγιάς και κατάσβεση της σε Δ/Ξ-Υδροφόρο πλοίο στο Πέραμα -

Εντοπισμός  αλλοδαπών στην Μήθυμνα και σύλληψη του χειριστή της λέμβου που τους μετέφερε - Ακυβερνησία Δ/Ξ πλοίου στην Καλαμάτα και ασφαλής κατάπλους του - Εκδήλωση πυρκαγιάς και κατάσβεση της σε Δ/Ξ-Υδροφόρο πλοίο στο Πέραμα - Εντοπισμός πυρομαχικού υλικού στα Καμένα Βούρλα
 
   Στον εντοπισμό σαράντα τριών (43) συνολικά αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μήθυμνας σε συνεργασία με στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Σιγρίου και Λιμενικού Τμήματος Σκάλας Καλλονής, στην περιοχή ''ΚΑΛΟ ΛΙΜΑΝΙ'' ν. Λέσβου, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί επί της ακτής, ενώ συνελήφθη μεταξύ αυτών ο 22χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε.
  Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.
 
       *****
  Ενημερώθηκαν μεσημβρινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Καλαμάτας και Γυθείου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι το M/T “LEON ZEUS'' σημαίας Παναμά έπλεε ρυμουλκούμενο από το  Ρ/Κ “VERNIKOS SIFNOS” Ν.Π. 12503 λόγω ακυβερνησίας του μετά από μηχανική βλάβη, έμφορτο, στη θαλάσσια περιοχή 9 ν.μ. νοτιοανατολικά του Άκρου Ταίναρου,  με προορισμό το λιμένα Καλαμάτας.
   Το “LEON ZEUS'' είχε αποπλεύσει από τη Ρωσία με προορισμό την Ισπανία, με 23 άτομα πλήρωμα και φορτίο 32.000 Μ.Τ. GAS OIL.
  Tο Δ/Ξ κατέπλευσε με ασφάλεια στο αγκυροβόλιο Καλαμάτας, όπου του      απαγορεύτηκε ο απόπλους  μέχρι αποκατάστασης της  ζημιάς και προσκόμισης  βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και πιστοποιητικών αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων για παράβαση του άρθρου 17 του Π.Δ.2005.
 
         *****
 
  Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, στο Δ/Ξ-Υ/Φ ''ΒΑΝΙ'' Ν.Π. 9497, το οποίο βρισκόταν πλαγιοδετημένο στο θαλάσσιο χώρο του προβλήτα Ε΄ στο λιμανάκι αλιέων Περάματος.
Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και παράλληλα ξεκίνησε  επιχείρηση κατάσβεσης, με συνδρομή ιδιώτη δύτη, καθώς και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τρία (03) πυροσβεστικά φορτηγά οχήματα, πλωτό πυροσβεστικό σκάφος, ενώ στην περιοχή είχε σπεύσει  και   περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..
  H πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις ενδιαιτήσεις και κατασβέστηκε πλήρως, χωρίς να προκληθεί τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση, παρά μόνο υλικές ζημιές σε αυτό, χωρίς να προκληθούν ζημιές σε παρακείμενα σκάφη. Προληπτικά έχει τοποθετηθεί πλωτό φράγμα από ιδιωτική αντιρρυπαντική εταιρεία.
      Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί  προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου.      
    *****
 
  Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αγίου Κωνσταντίνου από ερασιτέχνη αλιέα, για ανεύρεση πυρομαχικού υλικού στη θαλάσσια περιοχή Καμένων Βούρλων στη θέση ''ΒΑΘΥ'', σε απόσταση περίπου 2 μέτρων από την ακτή και σε βάθος 1-2 μέτρων. Πρόκειται για οβίδα όλμου διαστάσεων μήκους 30 εκατοστών και διαμέτρου 15 εκατοστών, χρώματος κάλυκα μπρούτζινου, με έλικα, κατ' εκτίμηση της περιόδου του  Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
  Το σημείο οριοθετήθηκε με σημαντήρα από την οικεία Λιμενική Αρχή και παράλληλα ενημερώθηκε η αρμόδια Υπηρεσία για τις δικές της ενέργειες.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL