Πτώση ατόμου στη θάλασσα στην Πάτρα - Σύλληψη αλλοδαπού πλοιάρχου Φ/Γ πλοίου στην Καβάλα - Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα -Διακομιδές ασθενών

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Β΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, για πτώση ατόμου στη θάλασσα, στην προβλήτα Νο4 του βόρειου λιμένα Πάτρας.
Άμεσα στο σημείο, μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν στο οδόστρωμα έναν 33χρονο, ο οποίος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ρίου “ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ” για ιατρικές εξετάσεις.
Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας. 
*****
Στη σύλληψη του 49χρονου αλλοδαπού πλοιάρχου του Φ/Γ πλοίου «MALAGA» σημαίας Μολδαβίας προέβησαν στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, στον Εμπορικό λιμένα ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β΄ Νέας Καρβάλης Καβάλας.
Συγκεκριμένα σε γενόμενο έλεγχο στην γραμμή φόρτωσης του πλοίου (3.850 τόνοι Μαρμάρων), διαπιστώθηκε η υπέρβαση της, κατά εννέα (09) εκατοστά λόγω υπερφόρτωσης. 
Επίσης στο πλοίο επιβλήθηκε το μέτρο της κράτησης (DETENTION), κατόπιν επιθεώρησης που διενεργήθηκε, στο πλαίσιο του PARIS MOU από αρμόδιο επιθεωρητή της Λιμενικής Αρχής Θεσσαλονίκης, διότι διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις–αντικανονικότητες του παραρτήματος Χ της ΚΟ 2009/16/ΕΚ. 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας, που διενεργεί την προανάκριση,  κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
*****
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 23 και 21 ετών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στον επιβατικό σταθμό του νοτίου λιμένα πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, εντοπίστηκε ο 21χρονος  να αποπειράται να εξέλθει παράνομα της χώρας, επιδεικνύοντας πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με την άμεση συνέργεια του  23χρονου, ο οποίος τον συνόδευε και θα ταξίδευε μαζί του.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
40χρονου αλλοδαπού από το λιμένα Σκιάθου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ» Ν.Σ. 158,
65χρονου από το λιμένα Πάτμου στο λιμένα Παρθένι Λέρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΔΕΛΦΙΝΙ» Ν.Λ. 56 και
 44χρονου, 60χρονης και 46χρονου από το λιμένα Μυκόνου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ” Ν. Τήνου 25.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL