Μηχανική βλάβη Ρ/Κ πλοίου στη Λήμνο -

Μηχανική βλάβη Ρ/Κ πλοίου στη Λήμνο - Πτώση οχημάτων στη θάλασσα στη Σύμη και στην Κεφαλλονιά - Αλιευτικός έλεγχος στη Σαλαμίνα - Σύλληψη οδηγού δικύκλου στη Ζάκυνθο - Διακομιδή ασθενούς
 
 
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες της 22/02/2020, η Λιμενική Αρχή Λήμνου για μηχανική βλάβη του Ρ/Κ «SPINOLA» σημαίας Μάλτας στη θαλάσσια περιοχή 5,4 ν.μ. νοτιοδυτικά ν. Λήμνου.
Το ανωτέρω πλοίο με επτά (07) μέλη πληρώματος είχε αποπλεύσει από λιμένα Βαλέττα Μάλτας με προορισμό τον λιμένα DNIPRO BUZKYY Ουκρανίας ρυμουλκώντας το Μ/Τ «TAMATARK» σημαίας Λιβερίας.
Στην περιοχή έσπευσε το Ρ/Κ «ENDEAVOUR G.» Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 257 με τη συνδρομή του οποίου τα ανωτέρω πλοία αγκυροβόλησαν με ασφάλεια στον όρμο του Μούδρου.
Από την Λιμενική Αρχή Μύρινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του «SPINOLA» μέχρι προσκόμισης σχετικών βεβαιωτικών.
 
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σύμης, μεσημβρινές ώρες σήμερα, για περιστατικό πτώσης Φ.Ι.Χ. οχήματος στη θαλάσσια περιοχή εντός του όρμου ''ΧΑΡΑΝΙ'' ν. Σύμης, με έναν (01) επιβαίνοντα, ο οποίος εξήλθε με ίδιες δυνάμεις.
Σύμφωνα με δήλωση του 59χρονου αλλοδαπού οδηγού και ιδιοκτήτη του εν λόγω οχήματος, υπήρξε εμπλοκή στο σύστημα πέδησης, με αποτέλεσμα το ανωτέρω όχημα να πέσει στη θάλασσα, ενώ ο ίδιος μεταφέρθηκε στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σύμης για περαιτέρω εξετάσεις.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύμης, ενώ το Φ.Ι.Χ. όχημα ανελκύστηκε από γερανοφόρο όχημα, χωρίς να διαπιστωθεί θαλάσσια ρύπανση.
 
*****
Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Σάμη Κεφαλληνίας για πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος χωρίς επιβαίνοντες στον λιμένα Αγίας Ευφημίας ν. Κεφαλληνίας.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή αναζητήθηκε και ευρέθη ο 23χρονος αλλοδαπός οδηγός του Ι.Χ.Ε. οχήματος, ο οποίος δήλωσε ότι το εν λόγω όχημα ολίσθησε λόγω μη ορθής χρήσης του χειρόφρενου, με αποτέλεσμα να βρεθεί εντός ύδατος.
Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Σάμης Κεφαλληνίας του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας επιβλήθηκαν οι νόμιμες διοικητικές κυρώσεις, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και το Ι.Χ.Ε. όχημα ανασύρθηκε από γερανοφόρο όχημα, με μέριμνα του ιδιοκτήτη του.
 
*****
Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σαλαμίνας, στη θαλάσσια περιοχή ''ΓΟΥΒΑ ΜΠΑΤΣΙ'' ν. Σαλαμίνας, εντοπίστηκε ένας ημεδαπός αλιέας να έχει διενεργήσει παράνομη αλιεία οστράκων.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή επιβλήθηκαν οι νόμιμες διοικητικές κυρώσεις και κατασχέθηκαν ένας σάκος με έξι κιλά (06kg) όστρακα, μία (01) αυτόνομη καταδυτική συσκευή και ένας (01) ρυθμιστής αέρος, ενώ τα ανωτέρω όστρακα επιστράφηκαν στη θάλασσα.
 
*****
Για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας συνελήφθη ένας 48χρονος αλλοδαπός οδηγός δίκυκλου οχήματος, πρωινές ώρες σήμερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου στο λιμένα ν. Ζακύνθου.
Επίσης, διαπιστώθηκε ότι το ανωτέρω όχημα δεν ήταν εφοδιασμένο με ασφαλιστήριο συμβόλαιο, με αποτέλεσμα την επιβολή διοικητικών κυρώσεων.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου.
 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακή διακομίστηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμένα ν. Σκοπέλου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ'' Ν.Π. 10001, 83χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL