Διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα -Εκδήλωση πυρκαγιάς στη Θεσσαλονίκη - Διακομιδή ασθενούς

Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα δύο (32) αλλοδαπών προέβη, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ν. Σάμου,  λέμβο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και  διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.
*****
Στη σύλληψη ενός 33χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στον επιβατικό σταθμό του νοτίου λιμένα πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο το οποίο δεν έφερε σφραγίδα εισόδου σε έδαφος SCHENGEN .
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.
 
Επίσης, στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 33 και 25 ετών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στον επιβατικό σταθμό του νοτίου λιμένα πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, εντοπίστηκε η 25χρονη να αποπειράται να εξέλθει παράνομα της χώρας, επιδεικνύοντας ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου, με την άμεση συνέργεια του 33χρονου, ο οποίος την συνόδευε και θα ταξίδευε μαζί της.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε τα ανωτέρω έγγραφα.
 
Τέλος, στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών, ηλικίας 31, 28 και 23 ετών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, διαπιστώθηκε ότι 31χρονος αλλοδαπός ως οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, μετέφερε με τη συνέργεια της 28χρονης (συνοδηγός), ως επιβάτη τον 23χρονο αλλοδαπό, ο οποίος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το ανωτέρω έγγραφο και το Ι.Χ.Ε. όχημα.
*****
Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, για εκδήλωση πυρκαγιάς εντός του κτιρίου του ΟΛΘ ΑΕ στον λιμένα Θεσσαλονίκης.
Άμεσα στελέχη της οικίας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στο σημείο, όπου είχε καταφθάσει και όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η πυρκαγιά,  η οποία κατασβέστηκε εντός σύντομου χρονικού διαστήματος, είχε εκδηλωθεί σε φωτοτυπικό μηχάνημα σε γραφείο του δευτέρου ορόφου του κτιρίου και προκάλεσε υλικές ζημιές εντός του χώρου του γραφείου.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακή διακομίστηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα ν. Σύμης στο λιμένα ν. Ρόδου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 65χρονος αλλοδαπός, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL