Σύλληψη παράνομων αλλοδαπών και διακινητή τους στη Ρόδο

Σύλληψη παράνομων αλλοδαπών και διακινητή τους στη Ρόδο – Κατάσχεση αλιεύματος στην Κάλυμνο

Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, στη Μαρίνα Μανδρακίου Ρόδου, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ρόδου, ένας 32χρονος αλλοδαπός, διότι διαπιστώθηκε ότι προτίθετο να προωθήσει έξι (06) αλλοδαπούς με Ι/Φ σκάφος στην Ιταλία. Συγκεκριμένα κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Ρόδου διατηρούσε επικοινωνία με τον 32χρονο αλλοδαπό, προσποιούμενος τον Κυβερνήτη – Ιδιοκτήτη Ι/Φ σκάφους, με το οποίο θα πραγματοποιούνταν η διακίνηση των αλλοδαπών από τον Πειραιά προς την Ιταλία μέσω Ρόδου.

Κατόπιν επανειλημμένων συναντήσεων και τηλεφωνικών συνομιλιών, ο 32χρονος διακινητής γνωστοποίησε στο στέλεχος της Λιμενικής Αρχής, ότι οι παράνομοι μετανάστες επρόκειτο να αφιχθούν βραδινές ώρες χθες στη Ρόδο, από το λιμένα του Πειραιά με Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο, προκειμένου στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί η προώθησή τους με το Ι/Φ σκάφος στην Ιταλία.

Με τον κατάπλου του Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στο λιμάνι της Ρόδου, οι έξι (06) παράνομοι αλλοδαποί παρελήφθησαν από τον 32χρονο διακινητή και κατόπιν μεταφέρθηκαν στη Μαρίνα Μανδρακίου για την επιβίβασή τους στο Ι/Φ σκάφος.

Με την επιβίβασή τους στο Ι/Φ, άπαντες συνελήφθησαν και κρατούνται στο λιμενικό κατάστημα Ρόδου, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση στα πλαίσια του αυτοφώρου, κατασχέθηκε το ποσό των 1.730 ευρώ, το οποίο παρεδόθη από τον διακινητή.

==========================

Πρωινές ώρες σήμερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καλύμνου, στην Ιχθυόσκαλα της περιοχής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δέκα έξι (16) τεμάχια του είδους χταπόδι, κάτω από το επιτρεπόμενο βάρος (350,00 γραμμάρια αντί του προβλεπόμενου των 500,00 γραμμαρίων) και συνολικού βάρους 5 κιλών και 600 γραμμαρίων, τα οποία ανήκαν σε ιχθυέμπορο, χωρίς το προβλεπόμενο δελτίο αποστολής.

Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ το κατασχεθέν αλίευμα φυλάσσεται σε ψυκτικό θάλαμο Ιχθυόσκαλας Δημοσίου Καλύμνου προκειμένου να διατεθεί σε ευαγή ιδρύματα.

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL