Ημιβύθιση Θ/Γ πλοίου στο Πέραμα - Μηχανική βλάβη βοηθητικού ιχθυοκαλλιέργειας σκάφους στη Χίο - Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ -Ο/Γ πλοίου στον Άγιο Ευστράτιο - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα

 
 Ημιβύθιση Θ/Γ πλοίου στο Πέραμα - Μηχανική βλάβη βοηθητικού ιχθυοκαλλιέργειας σκάφους στη Χίο - Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ -Ο/Γ πλοίου στον Άγιο Ευστράτιο - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα
 
 
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για ανατροπή πλοίου σε ναυπηγείο περιοχής δικαιοδοσίας του.
Άμεσα προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, μετέβη στο σημείο και διαπίστωσε ότι το Θ/Γ πλοίο ''NOURAH OF RIYAD'' σημαίας Cayman Islands ήταν ημιβυθισμένο με κλίση περίπου 45 μοιρών, η οποία προκλήθηκε κατά τη διάρκεια ανέλκυσης του από τη θάλασσα στο χερσαίο χώρο του ανωτέρω ναυπηγείου, ενώ δώδεκα (12) μέλη του πληρώματος εγκατέλειψαν το σκάφος, και έφτασαν ασφαλείς με ιδία μέσα στο χερσαίο χώρο παρακείμενου ναυπηγείου.
Από το περιστατικό προκλήθηκαν υλικές ζημιές στις εγκαταστάσεις του παρακείμενου ναυπηγείου, καθώς και στον εξοπλισμό ικριωμάτων του Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους ''LAMADIN'' Ν.Π. 11646, που βρισκόταν ανελκυσμένο στο χερσαίο χώρο του, ενώ δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση .
Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση τυχόν θαλάσσιας ρύπανσης και ανατέθηκε σε ιδιωτική εταιρεία, η διενέργεια των εργασιών αντιρρύπανσης καθώς και ανέλκυσης/επανάπλευσης του σκάφους.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση,  απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''NOURAH OF RIYAD'', μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
 
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χίου, απογευματινές ώρες χθες, ότι το βοηθητικό ιχθυοκαλλιέργειας σκάφος ''ΑΡΧΟΝΤΟΝΗΣΟ'' Ν. Χίου 749, με έναν (01) επιβαίνοντα, παρουσίασε μηχανική βλάβη νότια της ν. Παναγιάς.
Το εν λόγω σκάφος κατέπλευσε και προσέδεσε ασφαλώς με ιδία μέσα στο μώλο ν. Παναγιάς, ενώ από το περιστατικό δεν δηλώθηκε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης.
 
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Άγιου Ευστράτιου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''AQUA BLUE” Ν.Π. 12393, το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο Καβάλα – Μύρινα – Άγιος Ευστράτιος – Λαύριο, ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του πλοίου στο λιμένα Άγιου Ευστράτιου και ότι θα συνέχιζε το δρομολόγιό του για λιμένα Λαυρίου.
 
*****
Στη σύλληψη μιας 24χρονης αλλοδαπής προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από προσωπικό του Γραφείου Ασφάλειας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι η ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Επίσης, στη σύλληψη μιας 27χρονης αλλοδαπής προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από προσωπικό του Γραφείου Ασφάλειας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι η ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Τέλος, στη σύλληψη ενός 40χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε διαβατήριο το οποίο έφερε πλαστή σφραγίδα εισόδου στη χώρα, ενώ υπήρχε επίσης εις βάρος του καταχώρηση με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου του σε έδαφος SCHENGEN.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL