Θάνατος άνδρα στην Επανωμή – Θαλάσσια ρύπανση και αντιμετώπισή της στη Θεσσαλονίκη – Διακομιδή ασθενούς

 Θάνατος άνδρα στην Επανωμή – Θαλάσσια ρύπανση και αντιμετώπισή της στη Θεσσαλονίκη – Διακομιδή ασθενούς 
 
        Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, 83χρονος ημεδαπός από τη θαλάσσια περιοχή του αλιευτικού καταφυγίου Επανωμής.
      Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νέας Μηχανιώνας, για ύπαρξη ανδρός χωρίς τις αισθήσεις του στο αλιευτικό καταφύγιο Επανωμής. Στην περιοχή έσπευσαν  τα παραπάνω στελέχη όπου εντόπισαν τον άνδρα στη θάλασσα.
     Ο θάνατος του άνδρα διαπιστώθηκε από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ που μετέβη στην περιοχή. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ''Ιπποκράτειο''.
   Από τη Λιμενική Αρχή Νέας Μηχανιώνας που διενεργεί προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.
                       
*****
       Θαλάσσια ρύπανση διαπιστώθηκε πρωινές ώρες σήμερα από τη Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, στην περιοχή εντός του λιμένα, στο 11ο κρηπίδωμα.
     Η θαλάσσια ρύπανση προκλήθηκε κατά τη διαδικασία πετρέλευσης από βυτιοφόρο όχημα στο M/V ''NACC SIRIOS'' σημαίας Παναμά, ποσότητας περίπου 50 λίτρων ναυτιλιακού καυσίμου μαζούτ. 
      Από τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής ενημερώθηκαν άμεσα ο Πλοίαρχος και η Πλοιοκτήτρια εταιρεία καθώς και ο Οργανισμός Λιμένα για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προς αντιμετώπιση και εξουδετέρωση της ρύπανσης και στη συνέχεια ποντίστηκε πλωτό φράγμα και απορροφητικά υλικά από ιδιωτική εταιρεία απορρύπανσης, με ικανοποιητικά αποτελέσματα.
     Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί προανάκριση,συνελήφθη ο οδηγός του βυτιοφόρου οχήματος.                       
                                                               
*****
        Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα,από τον λιμένα Σερίφου στον λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ” Ν.Ν. 62, 45χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL