Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στο Μαντούδι Εύβοιας

Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στο Μαντούδι Εύβοιας – Ανεύρεση οχήματος στη θάλασσα στα Χανιά - Διακομιδή ασθενούς

Ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας, ότι 78χρονος, είχε πάει για αλιεία στη θαλάσσια περιοχή Μαντουδίου Εύβοιας, με το επαγγελματικό Α/Κ σκάφος «ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ» Λ.Κ. 214, με επιβαίνοντα έναν 42χρονο αλλοδαπό, από πρωινές ώρες της 24/02/2012 και έκτοτε αγνοούνται.

Άμεσα ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με τον συντονισμό του οποίου ξεκίνησαν έρευνες από ξηρά και θάλασσα, στην ανωτέρω περιοχή, με την συμμετοχή δύο (02) περιπολικών οχημάτων της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας, επαγγελματικού Α/Κ σκάφους «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Ν.Χ. 1092, του σκάφους «ΕΛΕΝΑΚΙ» Σ.Κ. 49 με επιβαίνοντα στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας, περιπολικού και ναυαγοσωστικού σκάφους Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ελικόπτερου superpumaτης Πολεμικής Αεροπορίας.

Πρωινές ώρες ο 42χρονος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του, στην θαλάσσια περιοχή  «ΚΥΜΑΣΙΟΥ», 15 μέτρα από το λιμάνι και ανεσύρθη  με την συνδρομή προσωπικού Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ..

Λίγο αργότερα ο 78χρονος αγνοούμενος παρουσιάστηκε στη Λιμενική Αρχή Μαντουδίου, όπου κατά δήλωση του, το σκάφος βυθίστηκε στο σημείο όπου ανευρέθη η σορός του αλλοδαπού, ενώ ο ίδιος κατάφερε να κολυμπήσει μέχρι την ακτή.

Ο 78χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Κ.Υ. Μαντουδίου για την παροχή των πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια στο Γ.Ν. Χαλκίδας για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη, ενώ ο 42χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Κ.Υ. Μαντουδίου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για την διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μαντουδίου, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες από προσωπικό ομάδας Μ.Υ.Α. Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Τ/Χ σκάφους «ΓΙΩΡΓΑΡΑΣ» Λ.Κ. 330 με προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, προς εντοπισμό του ναυαγήσαντος – βυθισθέντος (κατά δήλωση ιδιοκτήτη) αλιευτικού σκάφους.

Τυχόν εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

=================

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χανίων, από την Άμεσο Δράσης ΕΛ.ΑΣ. ότι εντός του λιμένα «ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ» δήμου Πλατανιά βρισκόταν Ι.Χ.Ε. όχημα.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν προσωπικό της Λιμενικής Αρχής με περιπολικό όχημα, ενώ επαγγελματίας δύτης καταδύθηκε στην περιοχή που βρισκόταν το όχημα και διενέργησε έλεγχο της ευρύτερης περιοχής χωρίς να βρει μέσα και γύρω από αυτό ύπαρξη ανθρώπου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, γίνονται προσπάθειες εντοπισμού της ιδιοκτήτριας, ενώ ενημερώθηκε ο δήμος και το Λιμενικό Ταμείο για την ανέλκυση του οχήματος.

=================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι Κουκουναριών Σκιάθου στο λιμάνι Πλατανιά Μαγνησίας με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ» Ν. Σκιάθου 148, 37χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL