Αλιευτικοί έλεγχοι σε Κόρινθο και Μυτιλήνη –

Αλιευτικοί έλεγχοι σε Κόρινθο και Μυτιλήνη – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Μυτιλήνη – Διακομιδή  ασθενούς 
 
Στη σύλληψη κυβερνήτη - ιδοκτήτη Α/Κ επαγγελματικού σκάφους προέβησαν την 14-03-20, στελέχη του Λιμεναρχείου Κορίνθου στην θαλάσσια περιοχή ''ΣΚΑΛΩΜΑ'' ν. Κορινθίας, διότι σε γενόμενο έλεγχο διαπιστώθηκε η αλίευση συνολικά δύο χιλιάδων (2.000) ατόμων του είδους  ολοθούριο, καθ' υπέρβαση του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού αλιευομένων ατόμων του είδους ανά σκάφος και ανά ημέρα, το οποίο ορίζεται σε τετρακόσια άτομα. Επιπλέον, διακόσια (200) άτομα της προαναφερθείσας ποσότητας βρέθηκαν να είναι υπολειπόμενου βάρους.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση βεβαιώθηκαν δύο (02) αλιευτικές παραβάσεις, ενώ τα παράνομα αλιεύματα κατασχέθηκαν και απορρίφθηκαν στη θάλασσα.
 
*****
 
Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον λιμένα “ΠΑΝΑΓΙΟΥΔΑΣ” και στον κόλπο Καλλονής από στελέχη του Γραφείου Αλιείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης εντοπίστηκε αλιέας, με ερασιτεχνικό αλιευτικό σκάφος, ο οποίος είχε αλιεύσει δώδεκα κιλά (12kg) χταπόδια, αντί του προβλεπόμενου ορίου των πέντε κιλών. Επιπλέον, εντοπίστηκε ερασιτέχνης αλιέας να έχει αλιεύσει με ελεύθερη κατάδυση πεντακόσια πενήντα τρία (553) ολοθούρια, των οποίων η ερασιτεχνική αλιεία απαγορεύεται.
Από τα ανωτέρω αλιεύματα,τα χταπόδια κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν σε ευαγές ίδρυμα, ενώ τα ολοθούρια κατασχέθηκαν και απελευθερώθηκαν στη θάλασσα. 
Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr
 
*****
 
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, στην οδό Π. Κουντουριώτη Μυτιλήνης, στο ύψος του Δημοτικού Θεάτρου, όταν Ε.Δ.Χ. όχημα με 49χρονο οδηγό, συγκρούστηκε με δίκυκλο όχημα με 23χρονο οδηγό, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του οδηγού του δικύκλου.
Ο 23χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, απ' όπου και εξήλθε αυθημερόν.
Κατόπιν ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι το δίκυκλο όχημα δεν διέθετε Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου, καθώς και ότι ο οδηγός του δεν ήταν κάτοχος άδειας ικανότητας οδήγησης.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή,που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.
 
*****
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα ν. Πάτμου στο λιμένα “ΛΑΚΚΙ” ν. Λέρου, με ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 45χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL