Σύλληψη παράνομων μεταναστών και αλλοδαπού διακινητή τους στην Κεφαλονιά

Σύλληψη παράνομων μεταναστών και αλλοδαπού διακινητή τους στην Κεφαλονιά - Κατάσχεση ιχθύων υπολειπομένων διαστάσεων στην Αλεξανδρούπολη - Διακομιδή ασθενούς

Στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών, που πραγματοποιούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης, εντοπίστηκε, πρωινές ώρες σήμερα, ύστερα από αξιοποίηση διαθέσιμων πληροφοριών, από προσωπικό πλωτού περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στην θαλάσσια περιοχή δυτικά της νησίδας «ΑΤΟΚΟΣ», το ιστιοφόρο σκάφος «JASMIN» σημαίας Η.Π.Α. στο οποίο επέβαιναν εβδομήντα πέντε (75) αλλοδαποί, χωρίς να κατέχουν ταξιδιωτικά έγγραφα καθώς και ένας αλλοδαπός, ως χειριστής του ανωτέρω σκάφους.

Το «JASMIN» οδηγήθηκε συνοδεία πλωτού περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμένα της Σάμης Κεφαλληνίας.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας.

=================

Στα πλαίσια διενεργούντων ελέγχων που διεξάγει προσωπικό της Λιμενικής Αλεξανδρούπολης, στην ιχθυόσκαλα δημοσίου, πρωινές ώρες χθες, βρέθηκε ιχθυοκιβώτιο χωρίς σήμανση, το οποίο περιείχε επτά (07) κιλά κουτσομούρες υπολειπομένων διαστάσεων (07-1 εκ. αντί του προβλεπομένου 11κ.).

Τα ανωτέρω αλιεύματα αποθηκεύτηκαν σε ψυκτικό θάλαμο της ιχθυόσκαλας από αγνώστους, ενώ υπήρξε διακριτική παρακολούθηση του χώρου, από το προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, μέχρι σήμερα προκειμένου ανακαλυφθούν οι ιδιοκτήτες.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης, τα ανωτέρω αλιεύματα τελικά κατασχέθηκαν, ενώ πρόκειται να διατεθούν σε ευαγή ιδρύματα.

=================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, βραδινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου με το Τ/Χ σκάφος «ΑΡΓΟΚΟΙΛΙΩΤΙΣΣΑ» Τ.Ν. 99, 69χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL