Πτώση Ι.Χ.Ε οχήματος στη θάλασσα στη Σαλαμίνα – Ημιβύθιση Ι/Φ σκάφους στη Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας – Προσάραξη Ι/Φ -Α/Ψ σκάφους στην Ιθάκη – Διακομιδές ασθενών

 
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Γ' Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά για περιστατικό πτώσης Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θαλάσσια περιοχή λιμένα “ΒΟΥΡΚΑΡΙΟΥ” Σαλαμίνας.
Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν ότι ο 74χρονος οδηγός και μοναδικός επιβάτης του οχήματος, είχε ανασυρθεί από παρευρισκόμενους αλιείς και από στέλεχος τμήματος Τροχαίας Σαλαμίνας, χωρίς τις αισθήσεις του. 
Ο ανωτέρω παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η ανέλκυση του οχήματος πραγματοποιήθηκε με χρήση γερανοφόρου οχήματος και τη συνδρομή ιδιώτη δύτη. 
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας . 
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πρέβεζας, βραδινές ώρες χθες, για βύθιση  σκάφους,  στη θαλάσσια περιοχή Βόνιτσας Αιτωλοακαρνανίας.  
Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν την ημιβίθυση Ι/Φ σκάφους, αγνώστων λοιπών στοιχείων, χωρίς επιβαίνοντες,το οποίο ήταν προσδεδεμένο εντός της μαρίνας Βόνιτσας.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ιθάκης, για προσάραξη του Ι/Φ – Α/Ψ σκάφους «ELEFTHERIA» σημαίας Γερμανίας, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στην παραλία πλησίον αλιευτικού καταφυγίου Σταυρού Ιθάκης.
Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισε το ανωτέρω σκάφος με τους δύο (02) επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.
Δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Ιθάκης, που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ELEFTHERIA» μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ συνελήφθη ο κυβερνήτης του για παραβίαση του μέτρου προσωρινού περιορισμού κυκλοφορίας κάθε τύπου πλοίων και σκαφών. 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
81χρονου από το λιμένα ν. Αίγινας στο λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και
67χρονου από το λιμένα ν. Ίου στο λιμένα Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ'' Ν. Νάξου 62.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL