Σύλληψη παράνομων αλλοδαπών στη Ζάκυνθο

Σύλληψη παράνομων αλλοδαπών στη Ζάκυνθο – Σύλληψη παράνομου αλλοδαπού και διακινητή στην Ηγουμενίτσα – Εντοπισμός πτώματος άνδρα στη Ρόδο

Πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε τηλεφωνικά η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου από ιδιώτη, ότι στην περιοχή Ακρωτήρι Γεράκι νοτιοανατολικά της νήσου, έχει  αποβιβαστεί ικανός αριθμός παράνομων μεταναστών.

Άμεσα προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στην ανωτέρω περιοχή, όπου σε συνεργασία με στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου, εντόπισαν και συνέλαβαν σαράντα πέντε (45) άνδρες, χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Ανωτέρω συλληφθέντες δήλωσαν ότι αποβιβάστηκαν από ταχύπλοο σκάφος, το οποίο απέπλευσε από σημείο πλησίον της Πάτρας, βραδινές ώρες της 25-02-2012 και στο οποίο επέβαιναν δύο (02) ακόμη άτομα, ως χειριστές.

Πλωτό Περιπολικό του Λιμενικού Σώματος - ΕΛ.ΑΚΤ. ερεύνησε την ευρύτερη περιοχή προς εντοπισμό του εν λόγω σκάφους, με αρνητικά αποτελέσματα.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ζακύνθου.

======================

Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό την Ιταλία, 27χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, διότι μετέφερε 35χρονο αλλοδαπό, ο οποίος κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό  την παράνομη έξοδό του από τη χώρα και ο οποίος επίσης συνελήφθη.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ το ανωτέρω όχημα κατασχέθηκε.

======================

Πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ρόδου, για τον εντοπισμό πτώματος ανδρός, στη θαλάσσια περιοχή «ΚΑΜΕΙΡΟΥ ΣΚΑΛΑΣ».

Άμεσα μετέβησαν στο σημείο στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν και περισυνέλεξαν το πτώμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, πρόκειται για 78χρονο αλλοδαπό, η σορός του οποίου παραδόθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Δωδεκανήσου για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL