Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον Άγιο Ευστράτιο - Αλιευτικός έλεγχος στη Χαλκίδα – Διακομιδές ασθενών

 
Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον Άγιο Ευστράτιο - Αλιευτικός έλεγχος στη Χαλκίδα – Διακομιδές ασθενών
 
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αγίου Ευστρατίου, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''AQUA BLUE” Ν.Π. 12393, το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο Καβάλα – Μύρινα – Άγιος Ευστράτιος – Λαύριο, ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του πλοίου στο λιμένα ν. Αγίου Ευστρατίου και ότι θα συνέχιζε το δρομολόγιό του για λιμένα Λαυρίου.
 
*****
Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, την 30.03.2020, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας στη θαλάσσια περιοχή ''ΛΙΑΝΝΗΣ ΑΜΜΟΥ'' Χαλκίδας, εντοπίστηκε Ε/Π-Α/Κ σκάφος, να έχει αλιεύσει συνολικά χίλια διακόσια (1.200) ζωντανά άτομα του είδους ολοθούριο, ενώ το ημερήσιο επιτρεπόμενο όριο είναι τα τετρακόσια (400).
Από την οικεία Λιμενική Αρχή κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα οκτακόσια (800) αλιεύματα τα οποία κατασχέθηκαν, επαναποντίστηκαν στη θάλασσα.
Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr
 
*****
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
- 88χρονης από το λιμένα ν. Πάρου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι” Ν.Π. 8745
- 55χρονου από το λιμένα ν. Μυκόνου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ” Ν.Ν. 62 και
- 45χρονου και 49χρονης από το λιμένα Γαυρίου ν. Άνδρου στο λιμένα Ραφήνας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL