Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου ημεδαπού και εντοπισμός της σορού του στο Βόλο – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Θήρα - Προσάραξη βοηθητικού σκάφους ιχθυοκαλλιέργειας στη Χαλκίδα – Αλιευτικός έλεγχος στην Κέρκυρα – Διακομιδές ασθενών

Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου ημεδαπού και εντοπισμός της σορού του στο Βόλο – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Θήρα - Προσάραξη βοηθητικού σκάφους ιχθυοκαλλιέργειας στη Χαλκίδα – Αλιευτικός έλεγχος στην Κέρκυρα – Διακομιδές  ασθενών
 
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Βόλου, για περιστατικό αγνοούμενου 75χρονου ημεδαπού στη θαλάσσια περιοχή του λιμένα Βόλου.
Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες προς εντοπισμό του, στις οποίες συμμετείχαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα σκάφος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, καθώς και τρία (03) περιπολικά οχήματα Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς.
Ο ανωτέρω εντοπίστηκε λίγες ώρες αργότερα, χωρίς τις αισθήσεις του, στη θαλάσσια περιοχή του κεντρικού λιμένα Βόλου, πλησίον πλωτής προβλήτας, ανασύρθηκε από ιδιώτη δύτη και στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου “ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ”, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.
 
*****
 
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θήρας, βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΠΑΡΟΣ'' Ν.Π. 10990, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Θήρα – Νάξο – Πάρο – Πειραιά, ότι κατά τη διάρκεια χειρισμών απόπλου από το λιμένα “ΑΘΗΝΙΟΣ” ν. Θήρας, παρατηρήθηκε η εμπλοκή της δεξιάς άγκυρας στον πυθμένα και η αδυναμία ανάκτησής της, με αποτέλεσμα την αποκοπή της.
Άμεσα, στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων του Λ/Χ Θήρας διενήργησαν επιθεώρηση επί του πλοίου, κατά την οποία διαπιστώθηκε η απώλεια της άγκυρας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από τη Λιμενική Αρχή Θήρας απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του “ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΠΑΡΟΣ”, ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, του επετράπη ο απόπλους για ολοκλήρωση του δρομολογίου του, με τριάντα πέντε (35) επιβάτες, δεκαεπτά (17) Ι.Χ.Ε. οχήματα και τρία (03) δίκυκλα οχήματα.
 
*****
 
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας, από τον Κυβερνήτη του βοηθητικού σκάφους ιχυοκαλλιέργειας “ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΛΕΚΟΣ” Ν.Χ.448, ότι το εν λόγω σκάφος προσάραξε σε αμμώδη αβαθή στη θαλάσσια περιοχή Λαμψάκου, έναντι των ναυπηγείων Χαλκίδας.
Στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ενώ καταδυτικό συνεργείο που προέβη στην αυτοψία των υφάλων δεν διαπίστωσε εισροή υδάτων, ούτε ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος.
Το σκάφος αποκολλήθηκε με τη συνδρομή του Ε/Γ-ΛΑΝΤΖΑ “ΣΩΤΗΡΗΣ ΙΙ” Ν.Ε. 63 και στη συνέχεια έπλευσε αυτοδύναμα στα ναυπηγεία Χαλκίδας με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και του  Ε/Γ-ΛΑΝΤΖΑ.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΛΕΚΟΣ” μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί. 
 
*****
Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, απογευματινές ώρες της 06-05-2020, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας στο λιμένα Αστρακερής Κέρκυρας, εντοπίστηκαν δύο (02) αλιείς να έχουν διενεργήσει αλιεία με ερασιτεχνικό σκάφος και με τη χρήση του αλιευτικού εργαλείου “ΚΑΛΑΜΙΔΙ”, έχοντας αλιεύσει συνολικά 19,5 κιλά ιχθύων, ποσότητα μεγαλύτερη κατά 9,5 κιλά από το επιτρεπόμενο όριο.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα αλιεύματα τα οποία κατασχέθηκαν, διατέθηκαν σε ευαγές ίδρυμα.
Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr
 
*****
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, πρώτες πρωινές και βραδινές ώρες χθες οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
05χρονης από το λιμένα ν. Πάτμου στο λιμένα Λακκί ν. Λέρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. 
74χρονου και 75χρονου από το λιμένα ν. Μυκόνου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ'' Ν.Ν. 62. και
09χρονου αλλοδαπού, από το λιμένα ν. Σκιάθου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ'' Ν.Σκιάθου 158.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL