Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίου στο Πυθαγόρειο - Παροχή συνδρομής σε λουόμενο στην Κάλυμνο - Διακομιδές ασθενών

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίου στο Πυθαγόρειο  - Παροχή συνδρομής σε λουόμενο στην Κάλυμνο - Διακομιδές ασθενών
 
     Μηχανική βλάβη παρουσιάστηκε στη μεσαία προωστήρια μηχανή του Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίου ''ΖΕΦΥΡΟΣ'' Ν.Αλεξανδορύπολης 08 απογευματινές ώρες σήμερα, κατά τον απόπλου του από το λιμένα Πυθαγορείου.
      Το ''ΖΕΦΥΡΟΣ'' εκτελούσε δρομολόγιο από το λιμένα Πάτμου προς τους λιμένες Αρκιών – Λειψών – Λέρου – Αγαθονησίου – Πυθαγορείου και επιστροφή κενό επιβατών και κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Πάτμου, όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι την εξακρίβωση της βλάβης και την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
     Για το δρομολόγιο της επιστροφής δεν είχαν εκδοθεί εισιτήρια, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. 
 
  *****
      Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Καλύμνου, για πιθανό  τραυματισμό 47χρονου μετά από ελεύθερη κατάδυση από βράχο, στην παραλιακή περιοχή Βάλλα – Βλυχάδια Καλύμνου.
     Για την περιοχή απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και εκίνησε περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, ενώ κατά την άφιξη του οχήματος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. διαπιστώθηκε ότι λουόμενοι παρείχαν συνδρομή στον 47χρονο βγάζοντάς τον στην ακτή.
     Ο άνδρας είχε τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας ''Βουβάλειο'' Καλύμνου, όπου διαπιστώθηκε ότι υπέστη εξάρθρωμα ώμου αμφοτερόπλευρα.
  *****
     
   Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, απογευματινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
-47χρονου, από το λιμένα Αίγινας στη μαρίνα Ζέας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,
-33χρονου, από το λιμένα Μυκόνου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΜΥΚΟΝΟΣ ΕΞΠΡΕΣ'' Ν.Π. 11141,
-63χρονου από τη ν.Κέα προς το λιμένα Λαυρίου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL