Θάνατος ημεδαπού στη Νέα Μάκρη – Θάνατος ημεδαπής στο Λιτόχωρο Πιερίας – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Θήρα - Διακομιδές ασθενών - Εντοπισμός νεκρής φώκιας

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή ''ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ'' Αττικής, 82χρονος ημεδαπός.
Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ραφήνας από την σύζυγο του ανωτέρω, ότι είχαν μεταβεί στην περιοχή για λήψη θαλάσσιου λουτρού και διενέργεια ερασιτεχνικής αλιείας από τον 82χρονο και έκτοτε αγνοείται.
Άμεσα στην περιοχή έσπευσε περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ ανωτέρω άνδρας εντοπίστηκε και ανεσύρθη από ιδιώτη, όπου  του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες ( κάρπα) από ιατρό και ιδιώτη δύτη με αρνητικά αποτελέσματα..
Ο 82χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας -νεκροτομής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών .
 
*****
 
Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Πλάκα Λιτόχωρου, 75χρονη ημεδαπή.
Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Λιτόχωρου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε  η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
 
*****
 
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θήρας, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΝΔΡΟΣ ΤΖΕΤ'' σημαίας Κύπρου, το οποίο βρισκόταν στο λιμένα ν. Θήρας και εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από ν. Σύρο για Πάρο – Νάξο – Φολέγανδρο – Σίκινο – Ίο – Θηρασία – Θήρα – Ανάφη, για βλάβη στην πρώτη ηλεκτρομηχανή του πλοίου.
Άμεσα μηχανικός του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων Λιμεναρχείου Θήρας διαπίστωσε την ανωτέρω βλάβη και από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.
Οι τρεις (03) επιβάτες και το ένα (01) όχημα αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στο λιμένα ν. Θήρας, ενώ οι επιβάτες με προορισμό τους λιμένες Σικίνου, Νάξου και Πάρου, πρόκειται να προωθηθούν  με μέριμνα της εταιρείας.
 
*****
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, χθες και σήμερα οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
88χρονης και 59χρονου, από το λιμένα Καμαριώτισσας Σαμοθράκης στο λιμένα Αλεξανδρούπολης με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
 
*****
 
Μία (01) φώκια εντοπίστηκε νεκρή μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη Λιμενική Αρχή Γυθείου, στην παραλία “ΣΚΟΥΤΑΡΙΟΥ” Γυθείου.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL