Σύλληψη ημεδαπών για λαθραία καπνικά προϊόντα στη Μυτιλήνη -

Σύλληψη ημεδαπών για λαθραία καπνικά προϊόντα στη Μυτιλήνη - Θάνατος άνδρα στο Μεσολόγγι - Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα και σύλληψη του ημεδαπού διακινητή τους - Διακομιδή ασθενούς - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας
 
Στη σύλληψη δύο ημεδαπών, ηλικίας 57 και 31 ετών, προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης εντός της χερσαίας ζώνης Μυτιλήνης ν. Λέσβου, για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων (Ν. 2960/2001 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας»).
Ειδικότερα, κατά την εκφόρτωση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον οικείο λιμένα, εντοπίστηκε ύποπτο χαρτοκιβώτιο από τα εν λόγω στελέχη, το οποίο τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση. Στη συνέχεια, συνελλήφθησαν οι ως άνω παραλήπτες του δέματος, το οποίο περιείχε οκτώ (08) ανισοβαρείς πλαστικές συσκευασίες, περιέχουσες φυτικά αποσπάσματα καπνού, συνολικού βάρους τεσσάρων κιλών (4kg), οι οποίες δεν έφεραν ταινία ασφάλειας – γνησιότητας.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ως άνω καπνικά προϊόντα.
Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.
 
*****
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μεσολογγίου για τον εντοπισμό 82χρονου, χωρίς τις αισθήσεις του, στην περιοχή εσωτερικών υδάτων στη λιμνοθάλασσα Αιτωλικού.
Ο 82χρονος ανασύρθηκε από επαγγελματία αλιέα, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών.
 
*****
Στη σύλληψη ενός 74χρονου ημεδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβαση οχημάτων σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, ο 74χρονος, κατελήφθη ως οδηγός Φ/Γ οχήματος (τράκτορας/επικαθήμενο-ψυγείο), να μεταφέρει επιμελώς κρυμμένους σε αυτοσχέδια διαμορφωμένη κρύπτη, εντός του χώρου του φορτίου, το οποίο αποτελείτο από σακιά με πατάτες, τέσσερις (04) αλλοδαπούς χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδο τους από την χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση,  κατασχέθηκαν το ανωτέρω Φ/Γ όχημα, καθώς και μία (01) συσκευή κινητής τηλεφωνίας, μία (01) συσκευή gps, το χρηματικό ποσό των εξακοσίων ευρώ (600€), και ένα λουκέτο ασφαλείας, που βρέθηκαν στην κατοχή του 74χρονου.
 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Κουκουναριών ν. Σκιάθου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ'' Ν.Σ. 158, 82χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
 
*****
Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα - καρέτα εντοπίστηκε νεκρή, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών στη θαλάσσια περιοχή Παλαιόκαστρου Νεάπολης ν. Λακωνίας.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL