Σύλληψη αλλοδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα στη Ραφήνα -

Σύλληψη αλλοδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα στη Ραφήνα - Πρόσκρουση Φ/Γ πλοίου στο Ηράκλειο - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίου στην Καρδάμαινα - Σύλληψη αλλοδαπού στη Μύκονο - Διακομιδή ασθενούς
 
 
Στη σύλληψη ενός 29χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας, για παράβαση διατάξεων του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα (Ν. 2960/2001).
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον ανωτέρω εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Ραφήνας, ο ανωτέρω κατελήφθη να κατέχει εντός ταξιδιωτικού σάκου του, δεκαπέντε (15) πακέτα τσιγάρα των είκοσι τσιγάρων έκαστο, αγνώστου προελεύσεως, τα οποία δεν έφεραν ταινία ασφάλειας – γνησιότητας.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα.
 
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου ότι το Φ/Γ ''ΜΑΣΤΡΟΝΙΚΟΣ'' Ν.Π. 12366, με εννέα (09) ημεδαπούς μέλη πληρώματος, κατά τη διαδικασία κατάπλου και ενώ πραγματοποιούσε ελιγμούς πρόσδεσης, προσέκρουσε με την πλώρη στην προβλήτα του οικείου λιμένα.
Από την πρόσκρουση προκλήθηκε στρέβλωση στο πρωραίο τμήμα της αριστερής μάσκας, με μικρό ρήγμα σε μορφή οπών σε δύο σημεία διαμέτρου περίπου ενός εκατοστού έκαστη και σε ύψος περίπου ενενήντα εκατοστά πάνω από την ίσαλο γραμμή, ενώ δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε η συνέχιση των πλόων του ''ΜΑΣΤΡΟΝΙΚΟΣ'', μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης αξιοπλοῒας  από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
 
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καρδάμαινας, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Δ/Ρ ''ΖΕΦΥΡΟΣ'' Ν.Αλεξανδρούπολης 08, ότι κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από το λιμένα Μαστιχαρίου ν. Κω προς τους λιμένες Μυρτιές ν. Καλύμνου - Αγία Μαρίνα ν. Λέρου - ν. Λειψών -  ν. Πάτμου, υπάρχει αδυναμία εκκίνησης της μεσαίας κύριας μηχανής.
Από το Λιμενικό Σταθμό Καρδάμαινας απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του ''ΖΕΦΥΡΟΣ'' και κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, του επετράπη ο απόπλους για ολοκλήρωση του δρομολογίου του, με δύο (02) επιβάτες, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
 
*****
Για οδήγηση δίκυκλου οχήματος άνευ άδειας κυκλοφορίας και στερούμενος άδειας ικανότητας συνελήφθη ένας 47χρονος αλλοδαπός, μεσημβρινές ώρες σήμερα, εντός του νέου λιμένα Μυκόνου, από τα στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου Μυκόνου, ενώ το εν λόγω δίκυκλο δεν έφερε νόμιμα στοιχεία κυκλοφορίας.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα.
 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, βραδινές ώρες σήμερα,από τον λιμένα ν. Ίου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙ'' Ν.Ν. 57, 82χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL