Σύλληψη ημεδαπών για ναρκωτικά στη Μύκονο – Θάνατος ημεδαπού στον Πειραιά - Πτώση άνδρα στη θάλασσα στο Ηράκλειο – Τραυματισμός μέλους του πληρώματος Ε/Γ -Ο/Γ πλοίου στην Ηγουμενίτσα

 
Στη σύλληψη τεσσάρων (04) ημεδαπών, ηλικίας 20 ετών, προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών της Λιμενικής Αρχής Μυκόνου.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο νέο λιμένα Μυκόνου κατά την αποβίβασή τους από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, σε επιβατικό όχημα στο οποίο επέβαιναν οι ανωτέρω, με την συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών «UGLY»,  βρέθηκαν στην κατοχή τους:
1) μία νάιλον συσκευασία με ποσότητα πιθανόν ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους 17,5 γραμμαρίων,
2) μία νάιλον συσκευασία με ποσότητα πιθανόν ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους 17,8 γραμμαρίων, 
3) μία νάιλον συσκευασία με ποσότητα πιθανόν ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους 12,45 γραμμαρίων,
4) μία νάιλον συσκευασία με ποσότητα πιθανόν ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους 17,5 γραμμαρίων, 
5) μία νάιλον συσκευασία με ποσότητα πιθανόν ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους 20,45 γραμμαρίων, 
6) μία νάιλον συσκευασία με ποσότητα πιθανόν ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους 6,93 γραμμαρίων και
7) ένας μεταλλικός τρίφτης με υπολείμματα πιθανόν ακατέργαστης κάνναβης. 
Από το Λιμεναρχείο Μυκόνου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ποσότητες ναρκωτικής ουσίας.
*****
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κερατσινίου, για θάνατο εργαζομένου κατά την διάρκεια εργασιών στο M/V  «NODUS» σημαίας Λιβερίας, το οποίο είναι αγκυροβολημένο στο αγκυροβόλιο του λιμένα Πειραιά.
Συγκεκριμένα, ο 35χρονος εργαζόμενος σε ιδιωτικό συνεργείο, κατά την διάρκεια εργασιών επισκευής στο λέβητα του πλοίου, έχασε τις αισθήσεις του από ηλεκτροπληξία. Ο ανωτέρω αποβιβάσθηκε από το πλοίο με Ε/Γ-Λάντζα και στη συνέχεια  διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γ. Ν. Τζάνειο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του .
Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν ο 51χρονος αλλοδαπός Πλοίαρχος του πλοίου και ο 68χρονος εργοδηγός και νόμιμος εκπρόσωπος του συνεργείου επισκευών, ενώ απαγορεύτηκε και ο απόπλους του πλοίου μέχρι προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.
*****
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, για πτώση ατόμου στη θάλασσα, εντός του Ενετικού λιμένα Ηρακλείου.
Στο σημείο έσπευσαν στελέχη της οικεία Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν οτι άνδρας, αγνώστων λοιπών στοιχείων, ηλικίας περίπου 65 ετών, ανασύρθηκε από περαστικούς χωρίς τις αισθήσεις του και διεκομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Π.Α.Γ.Ν.Η., όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και εισήχθη στη Μ.Ε.Θ. του νοσοκομείου, για νοσηλεία όπου και παραμένει σε καταστολή.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.
*****
Ενημερώθηκε, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό τραυματισμού 64χρονου μέλους του πληρώματος του Ε/Γ -Ο/Γ πλοίου «HELLENIC SPIRIT» Ν. Χανίων 30.
Συγκεκριμένα, ο 64χρονος μηχανοδηγός Α΄του πλοίου, κατά την διαδικασία ελέγχου της σωστικής λέμβου έχασε την ισορροπία του, με αποτέλεσμα να πέσει από την σκάλα και να τραυματιστεί στο κεφάλι και στην πλάτη.
Το ανωτέρω πλοίο, που είχε αποπλεύσει από τον λιμένα Ηγουμενίτσας με προορισμό τον λιμένα Ανκόνας, επανακατάπλευσε στην Ηγουμενίτσα και ο 64χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επείγοντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας για τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια  στο Γενικό Νοσοκομείο-Φιλλιατών για νοσηλεία .
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας .
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL