Μηχανική βλάβη Ε/Γ-ΟΓ πλοίου στη Νεάπολη Βοιών – Σύλληψη ημεδαπού στον Πόρο – Παροχή συνδρομής σε πνευστή βοηθητική λέμβο στη Σέριφο – Σύλληψη αλλοδαπής στην Ηγουμενίτσα – Διακομιδή ασθενούς

 
Μηχανική βλάβη Ε/Γ-ΟΓ πλοίου στη Νεάπολη Βοιών – Σύλληψη ημεδαπού στον Πόρο – Παροχή συνδρομής σε πνευστή βοηθητική λέμβο στη Σέριφο  – Σύλληψη αλλοδαπής στην Ηγουμενίτσα – Διακομιδή ασθενούς
 
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ'' Ν.Π. 10484, το οποίο είχε αποπλεύσει από λιμένα Πούντας Ν. Λακωνίας εκτελώντας το προγραμματισμένο δρομολόγιο της πορθμειακής γραμμής από Πούντα προς ν. Ελαφόνησο, για δυσλειτουργία στο σύστημα πηδαλιουχίας  του πλοίου.
Το ''ΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ'' κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμένα ν. Ελαφονήσου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια είκοσι τέσσερις (24) επιβάτες και εκφορτώθηκαν έξι (06) Ε.Ι.Χ. οχήματα.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, ενώ, στη συνέχεια, κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη ο απόπλους του.
 
*****
 
Στη σύλληψη ενός 59χρονου προέβησαν, απογευματινές  ώρες χθες, στελέχη του Λιμεναρχείου Πόρου, για παράβαση του άρθρου 233 του Ν.Δ.187/73 (ΦΕΚ 261 Α') “περί  Κ.Δ.Ν.Δ.” σε συνδυασμό με το άρθρο 42 παρ. 7Β' και 11 του Ν.2696/99 (ΦΕΚ 57Α') “περί Κ.Ο.Κ.”.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη στο λιμένα ν. Πόρου διαπιστώθηκε ότι ο 59χρονος, ο οποίος είχε επιβιβάσει επτά επιβάτες στην υπό την ιδιοκησία του Ε/Γ-λάντζα προκειμένου να τους μεταφέρει στο λιμένα Γαλατά, μετά από έλεγχο αλκοτέστ με χρήση αλκοολόμετρου βρέθηκε να έχει καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ με συγκέντρωση οινοπνεύματος στο αίμα 0,42 mg ανά λίτρο αίματος.
Από το Λιμεναρχείο Πόρου που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.
 
*****
 
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, ο Λιμενικός Σταθμός Σερίφου, για την ύπαρξη της βοηθητικής πνευστής λέμβου του Ι/Φ “ΛΙΜΠΡΕ” Ν.Π. 11910 σε δυσχερή θέση, με δύο (02) επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή όρμου “ΚΟΥΤΑΛΑ” ν. Σερίφου.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, στην περιοχή έσπευσε το Ε/Γ-Α/Ψ “ΝΕΜΟ” Σ.Σ. 58, καθώς και το βοηθητικό σκάφος του Ι/Φ-ΚΑΤ/ΡΑΝ “ΓΟΥΟΝΤΕΡ” Ν.Π. 12178,  με την συνδρομή των οποίων η παρασυρόμενη πνευστή λέμβος ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στο “ΛΙΜΠΡΕ”.
Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Στη σύλληψη μιας 19χρονης αλλοδαπής προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, η 19χρονη, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.        Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο. 
 
*****
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Πίσω Αετού ν. Ιθάκης στο λιμένα Σάμης ν. Κεφαλληνίας, με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.  82χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL