Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Ζάκυνθο - Σύλληψη οδηγού για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στην Μυτιλήνη – Θάνατος αλλοδαπού στη Χαλκιδική – Θάνατος αλλοδαπού στη Ρόδο – Τραυματισμός λουόμενης από σκάφος στην Κεφαλληνία -

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Ζάκυνθο -  Σύλληψη οδηγού για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στην Μυτιλήνη – Θάνατος αλλοδαπού στη Χαλκιδική – Θάνατος αλλοδαπού στη Ρόδο – Τραυματισμός λουόμενης από σκάφος στην Κεφαλληνία - Θαλάσσια ρύπανση και αντιμετώπισή της στο Βόλο  – Διακομιδές ασθενών - Εντοπισμός τραυματισμένης θαλάσσιας χελώνας
 
Τροχαίο ατύχημα, σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, επί της παραλιακής οδού  Κ. Λομβάρδου ν. Ζακύνθου, όταν δίκυκλο όχημα με οδηγό έναν 18χρονο και συνεπιβάτη μία 17χρονη, συγκρούστηκε με Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε ένας 26χρονος.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός και των τριών επιβαινόντων των οχημάτων, οι οποίοι διακομίστηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, για την παροχή των πρώτων βοηθειών. 
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου. 
*****
Για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας, συνελήφθη ένας 19χρονος ημεδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, βραδινές ώρες χθες, στη χερσαία ζώνη λιμένα Μούδρου,  από τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Από τη Λιμενική Αρχή Μούδρου  που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή ''ΚΑΛΑΜΙΤΣΙΟΥ'' του Δήμου Σιθωνίας Χαλκιδικής, 76χρονος αλλοδαπός.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Πολύγυρου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Προανάκριση διενεργείται από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Ν. Μαρμαρά του Λιμεναρχείου Ιερισσού.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή «ΚΑΛΛΙΘΕΑ» Ρόδου, 32χρονος αλλοδαπός.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.
*****
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πόρου Κεφαλληνίας, για τον τραυματισμό λουόμενης από σκάφος στη θαλάσσια περιοχή  «ΜΟΥΝΤΑΣ» Κεφαλληνίας .
Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και στελέχη του Γρ. Ασφαλείας του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας όπου διαπίστωσαν  ότι το σκάφος «ΑΝΝΑ» Λ.Π. 219, με κυβερνήτη έναν 64χρονο αλλοδαπό, τραυμάτισε μία 88χρονη αλλοδαπή , η οποία κολυμπούσε στην περιοχή. 
Η ανωτέρω  διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ  στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας για την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Από ο Α' Λιμενικό Τμήμα Πόρου Κεφαλληνίας του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας  που διενεργεί προανάκριση, συνελήφθη  ο Κυβερνήτης του σκάφους.
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Βόλου, για ύπαρξη ρύπανσης θαλάσσιου ύδατος στην  περιοχή «ΚΑΤΩ ΓΑΤΖΕΑΣ».
Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, καθώς και περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπίστωσαν την θαλάσσια ρύπανση από ουσία αγνώστου προελεύσεως, σε έκταση περίπου 130 μ. Χ 1 μ. παραπλεύρως της ακτής.
Άμεσα η ρύπανση καταπολεμήθηκε με την χρήση απορροφητικών υλικών, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
53χρονου από τον λιμένα Καλάμου Λευκάδας στον λιμένα Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, με το θαλάσσιο ταξί ''ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΞΠΡΕΣ ΙΙΙ'' Ν.Λ.313, 
62χρονου από τον λιμένα Σαμοθράκης στο λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,
56χρονου αλλοδαπού και 79χρονου, από τον λιμένα Πίσω Αετού Ιθάκης  στο λιμένα Σάμης Κεφαλληνίας με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» Ν. Ιθάκης 459 και
27χρονου από τον λιμένα Άγνωντα Σκοπέλου στο λιμένα Βόλου με το Ε/Ρ-Α/Ψ ''ΜΑΡΙΑΝΗ'' Τ.Σ. 119 Α΄.
*****
Μία θαλάσσια χελώνα, του είδους Καρέττα -Καρέττα εντοπίστηκε τραυματισμένη μεσημβρινές ώρες σήμερα από τη Λιμενική Αρχή Στυλίδας, στην περιοχή «ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ» Φθιώτιδας .
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την παραλαβή της και την ιατρική της περίθαλψη. 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL