Θάνατος ημεδαπού στο Φισκάρδο – Σύλληψη αλλοδαπού για ναρκωτικά στην Καβάλα - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Κάλυμνο -Παροχή συνδρομής σε Ι/Φ σκάφος στο Σαρωνικό - Προσάραξη σκάφους στην Κέρκυρα – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα -

Θάνατος ημεδαπού στο Φισκάρδο – Σύλληψη αλλοδαπού για ναρκωτικά στην Καβάλα -  Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Κάλυμνο -Παροχή συνδρομής σε Ι/Φ σκάφος στο Σαρωνικό - Προσάραξη σκάφους στην Κέρκυρα – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα - Συλλήψεις οδηγών στο Βόλο – Διακομιδές ασθενών - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας
 
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή ''ΕΜΠΛΥΣΗ'' Ερισού Κεφαλληνίας, 56χρονος .
Στον ανωτέρω έγιναν προσπάθειες ανάνηψης από ιδιώτη ιατρό καθώς και από πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ με αρνητικά αποτελέσματα, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
Η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών  για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Φισκάρδου.
*****
Στη σύλληψη ενός 42χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας / Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες διατάξεις.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στον επιβατικό λιμένα Κεραμωτής, βρέθηκαν εντός της τσάντας μέσης του ανωτέρω, τρεις (03) ποσότητες κοκαΐνης σε νάιλον συσκευασίες μικτού βάρους 0,5 , 0,6 και 0,6 γραμμαρίων αντίστοιχα, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο Ι.Χ.Ε. όχημα του εντοπίστηκε, μέσα στο ντουλαπάκι, ποσότητα κοκαΐνης σε λευκό πλαστικό μπουκαλάκι μικτού βάρους 45,7 γραμμαρίων.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ως άνω ποσότητες ναρκωτικής ουσίας καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο και μία (01) κάρτα sim.
*****
Τροχαίο ατύχημα, σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, επί της παραλιακής οδού  Ποθιάς -χερσαίας ζώνης λιμένα Καλύμνου, όταν μία 49χρονη οδηγός δίκυκλου οχήματος, στο οποίο επέβαινε και μία 64χρονη,  στην προσπάθεια της να αποφύγει Ι.Χ.Ε. όχημα , το οποίο διενεργούσε προσπέραση στο αντίθετο ρεύμα , έχασε τον έλεγχο του δικύκλου με αποτέλεσμα την πτώση του στο οδόστρωμα .
Αποτέλεσμα της πτώσης ήταν ο τραυματισμός των δύο επιβαινόντων του δίκυκλου οχήματος, οι οποίες διακομίστηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καλύμνου, για την παροχή των πρώτων βοηθειών. 
Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου, που διενεργεί την προανάκριση αναζητείται ο οδηγός του Ι.Χ.Ε. οχήματος. 
*****
Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σαρωνικού από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης και αδυναμίας χρήσης ιστίων του ιστιοφόρου σκάφους ''AEGEAN SPIRIT'' Ν.Π. 9724 με τέσσερις (04) ημεδαπούς επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή 0,7 ν.μ. νοτιοδυτικά μαρίνας Αλίμου .
Άμεσα στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το σκάφος «ΚΑΒΑΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΟΜΑΔΑ» Τ.Π. 325- Ι΄, με την συνδρομή των οποίων το ''AEGEAN SPIRIT'' κατέπλευσε με ασφάλεια στη μαρίνα Αλίμου.
Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, για προσάραξη του Θ/Γ σκάφους «REVIERE» σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στην περιοχή Αλυκές Λευκίμμης .
Άμεσα στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος και όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ρ/Κ «ΧΡΗΣΤΟΣ XXV» Ν.Π. 10998, με τη συνδρομή του οποίου αποκολλήθηκε και ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια το «REVIERE» στην μαρίνα Γουβιών Κέρκυρας.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του θαλαμηγού , μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το σκάφος αναγνωρισμένο οργανισμό, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών, ηλικίας 23, 45, και 23 ετών, προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβαση σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα εν λόγω έγγραφα.
*****
Για οδήγηση στερούμενοι άδειας ικανότητας, συνελήφθησαν τρεις (03) ημεδαποί, ηλικίας 22, 18και 21 και ένας (01) 26χρονος αλλοδαπός από  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου.
Συγκεκριμένα οι ανωτέρω, εντοπίστηκαν, σε αντίστοιχους διενεργηθέντες ελέγχους βραδινές ώρες χθες και πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στη χερσαία ζώνη Αγριάς Βόλου και στη χερσαία ζώνη λιμένα Βόλου, να οδηγούν δίκυκλα οχήματα χωρίς να κατέχουν την προβλεπόμενη από το Νόμο άδεια ικανότητας οδήγησης
Από τη Λιμενική Αρχή Βόλου που διενεργεί τις προανακρίσεις, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.
****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
67χρονης, από τον λιμένα Μέριχα ν. Κύθνου στον λιμένα Λαυρίου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 
76χρονης, από τον λιμένα Θάσου στο λιμένα Κεραμωτής με το Ε/Γ -Ο/Γ «ΑΝΑΞ» Ν.Π. 12457 και
73χρονου, από τον λιμένα ν. Νάξου στο λιμένα Σύρου με το Ε/Γ-Α/Ψ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙ'' Ν.Ν. 57.
*****
Μία θαλάσσια χελώνα εντοπίστηκε νεκρή από τη Λιμενική Αρχή Βόλου  στην περιοχή ''ΑΣΤΕΡΙΩΝ'' Αγριάς Βόλου. 
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.  
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL