Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος σε δυσχερή θέση στη Μύκονο και παροχή συνδρομής – Παράσυρση ανήλικου κοριτσιού από μοτοσικλετιστή κινούμενο σε πεζοδρόμιο στο Βόλο – Κυρώσεις κατά Πλοιάρχου για υπεράριθμους επιβάτες και μη τήρηση μέτρων κατά της διασποράς Covid 19 και σύλ

Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος σε δυσχερή θέση στη Μύκονο και παροχή συνδρομής – Παράσυρση ανήλικου κοριτσιού από μοτοσικλετιστή κινούμενο σε πεζοδρόμιο στο Βόλο – Κυρώσεις κατά Πλοιάρχου για υπεράριθμους επιβάτες και μη τήρηση μέτρων κατά  της διασποράς Covid 19 και σύλληψη του - Σύλληψη οδηγού στον Πειραιά για παρακώλυση συγκοινωνιών και εξύβριση 
 
Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μυκόνου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για επαγγελματικό τουριστικό σκάφος με όνομα ''ΑΚΟΥΑΧΟΛΙΚ'' Ν.Π. 12004 σε δυσχερή θέση λόγω εμπλοκής ξένου αντικειμένου στις προπέλες και το οποίο αιτήθηκε συνδρομή, με τέσσερις επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν.Ρήνειας  Μυκόνου.
Στην περιοχή βρισκόταν το παραπλέον M/V ''PARIS'' σημαίας Κύπρου το οποίο παρείχε συνδρομή στους επιβαίνοντες του ''ΑΚΟΥΑΧΟΛΙΚ'' επιβιβάζοντάς τους σε βοηθητικό σκάφος (tender), ενώ  έσπευσαν δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Οι τέσσερις επιβαίνοντες μετεπιβιβάστηκαν στο ένα εκ των δύο περιπολικών σκαφών και μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυκόνου καλά στην υγεία τους. 
Στο σημείο του συμβάντος έχει καταπλεύσει ρυμουλκό πλοίο, το οποίο μετά τον έλεγχο των υφάλων του σκάφους από επαγγελματίες δύτες, πρόκειται να ξεκινήσει τη ρυμούλκηση του πλοίου. 
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από τη Λιμενική Αρχή της Μυκόνου έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για ενδεχόμενη αντιμετώπιση ρύπανσης.
Διενεργείται προανάκριση από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
 *****
Σαρανταεννιάχρονος οδηγός μοτοσικλέτας, παρέσυρε τρίχρονο κορίτσι βραδινές ώρες χθες, κινούμενος επί πεζοδρομίου, στη χερσαία ζώνη λιμένα Βόλου.
Το κορίτσι μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου ''Αχιλλοπούλειο'' προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, απ' όπου και εξήλθε, ενώ ο 49χρονος συνελήφθη.
Διενεργείται προανάκριση από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****
Μετά από καταμέτρηση επιβατών που διενήργησαν τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χώρας-Σφακίων, σε Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίο, το οποίο είχε αποπλεύσει από λιμένα Καραβε Γαύδου με προορισμό το λιμένα Χώρας Σφακίων, διαπίστωσαν ότι:
είχαν επιβιβαστεί σε αυτό ενενήντα οκτώ (98) επιβάτες, ενώ το πρωτόκολλο Γενικής Επιθεώρησης του πλοίου ορίζει ως μέγιστο αριθμό επιβατών τους εβδομήντα πέντε (75) σε κανονικές συνθήκες. Παράλληλα μετά την εφαρμογή του πρωτοκόλλου που τηρείται για την ειδική συνθήκη προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του ιού Covid-19 (διασφάλιση μεταφοράς επιβατών κατά ανώτατο όριο 80% του αρχικού αριθμού) έπρεπε να μεταφέρει εξήντα (60).
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί προανάκριση, κινήθηκε διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων για υπεράριθμους επιβάτες, για μη τήρηση των μέτρων σχετικά με τον ιό Covid-19, καθώς και πειθαρχικών κυρώσεων κατά του Πλοιάρχου του πλοίου, ενώ ο ανωτέρω πλοίαρχος συνελήφθη.               *****      
Για παρακώλυση συγκοινωνιών και εξύβριση συνελήφθη ένας 56χρονος στο λιμένα Πειραιά, απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Συγκεκριμένα ο 56χρονος, απώθησε με την πόρτα του οχήματός του ναυτικό του πλοίου ειδικότητας λογιστή και στη συνέχεια με γρήγορη ταχύτητα ανέβηκε στον καταπέλτη και ακινητοποίησε το όχημά του για είκοσι λεπτά, ενώ αρνούμενος να απομακρύνει το όχημα του, εξύβρισε Λιμενικό Όργανο.
Διενεργείται προανάκριση από την οικεία Λιμενική Αρχή. 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL