Συλλήψεις ημεδαπών για ναρκωτικά στη Χίο και στη Θήρα -

Συλλήψεις ημεδαπών για ναρκωτικά στη Χίο και στη Θήρα - Έρευνες και εντοπισμός αγνοούμενου κολυμβητή στο Ηράκλειο - Εντοπισμός σορού άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων στο Πυθαγόρειο - Θάνατος λουόμενου στην Κάρυστο - Διακομιδές ασθενών
 
Για κατοχή ναρκωτικών ουσιών συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής Χίου.
Συγκεκριμένα κατά την διενέργεια ελέγχου, με τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμάνι της Χίου και με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών ''ΛΟΥΝΑ'', εντοπίστηκε στην κατοχή του ανωτέρω, μία αυτοσχέδια συσκευασία περιέχουσα ηρωίνη, συνολικού μικτού βάρους έξι δεκάτων του γραμμαρίου (0,6 γρ.) και δύο (02) φιαλίδια περιέχοντα υγρό στοιχείο μεθαδόνης, συνολικού μικτού βάρους εκατόν ογδόντα έξι γραμμαρίων (186 γρ.).
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.
 
*****
Στη σύλληψη ενός 30χρονου ημεδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής Θήρας, για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε, κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμένα ''ΑΘΗΝΙΟ'' ν. Θήρας, ο 30χρονος βρέθηκε να κατέχει ποσότητα φυτικών αποσπασμάτων ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους 66,4gr.
Από το Λιμεναρχείο Θήρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ανωτέρω ναρκωτική ουσία.
 
*****
Ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, για περιστατικό αγνοούμενου 19χρονου αλλοδαπού, ο οποίος είχε μεταβεί για κολύμβηση στην θαλάσσια περιοχή ''ΜΑΚΡΥΑ ΑΜΜΟΣ'' Καλών Λιμένων, από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα και έκτοτε αγνοείται.
Άμεσα υπό το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης για την περιοχή απέπλευσαν, ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και έξι (06) ιδιωτικά σκάφη, ενώ από ξηράς αναχώρησαν τρία (03) περιπολικά οχήματα Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ., Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης με τετραμελή ομάδα του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών και τριμελή ομάδα βαθμοφόρων της οικείας Λιμενικής Αρχής, εθελοντικές ομάδες Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κλιμάκιο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και ένας επαγγελματίας δύτης.
Στη συνέχεια, ο ανωτέρω αγνοούμενος εντοπίστηκε σε απόσταση πεντακοσίων (500) μέτρων από το σημείο, επί της ακτής, καλά στην υγεία του και χωρίς να χρήζει περαιτέρω βοήθειας.
 
*****
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ὠρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Πυθαγορείου, για ύπαρξη σορού άνδρα, αγνώστων λοιπών στοιχείων, στη θαλάσσια περιοχή Ακρωτηρίου Γάτου ν. Σάμου.
Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισε τη σορό, την περισυνέλεξε και αρχικά τη μετέφερε στην παραλία ''ΣΙΔΕΡΑ'', ενώ στη συνέχεια η ανωτέρω σορός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Πρόκειται για άνδρα κανονικής διάπλασης, ο οποίος έφερε δερματοστιξία και μπλε-γαλάζιο μαγιό-σορτς.
  Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Πυθαγορείου του Λιμεναρχείου Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.
 
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή ''ΜΠΟΥΡΟΥ'' Καρύστου, 77χρονος ημεδαπός.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο ''ΔΙΟΚΛΕΙΟ'' Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Καρύστου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καρύστου.
 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-6χρονου, από το λιμένα ν. Αλοννήσου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ''ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ'' Ν.Π. 10001,
-88χρονης, από το λιμένα ν. Πάρου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι'' Ν.Π. 8745 και
-52χρονου, από το λιμένα ν. Νάξου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV'' Ν.Ν. 64.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL