Θάνατος λουομένης στη Χαλκίδα – Επικάθιση και μηχανική βλάβη Ι/Φ στους Παξούς – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα και στην Κυλλήνη – Εντοπισμός πυρομαχικού υλικού στη Λέρο και εξουδετέρωση του – Διακομιδή ασθενούς

Θάνατος λουομένης στη Χαλκίδα –  Επικάθιση και μηχανική βλάβη Ι/Φ στους Παξούς  – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα και στην Κυλλήνη – Εντοπισμός πυρομαχικού υλικού στη Λέρο και εξουδετέρωση του  – Διακομιδή ασθενούς
 
Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, πρωινές ώρες της 05.08.2020, από τη θαλάσσια περιοχή “ΠΛΑΚΑΣ” Δηλεσίου Δήμου Τανάγρας νότιου Ευβοϊκού Κόλπου ,70χρονη.
Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής – τοξικολογικής εξέτασης.
Προανάκριση διενεργείται από  το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας. 
 
 
*****
 
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες την 05-08-2020 η Λιμενική Αρχή Παξών, ότι στον όρμο Μογγονησίου ν. Παξών, το Ι/Φ  ''VIRGINIA 12'' σημαίας Γαλλίας, παρασύρθηκε λόγω έντονων τοπικών καιρικών φαινομένων. 
Αποτέλεσμα αυτού ήταν η επικάθιση σου σε αβαθή νερά πλησίον της ακτής, καθώς και η επαφή του ιστίου του με εναέριο καλώδιο του δικτύου της ΔΕΗ και  η  πρόκληση έκρηξης. 
Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και διαπίστωσαν ότι το ανωτέρω σκάφος, είχε κόψει το καλώδιο της ΔΕΗ και με τη συνδρομή έτερου σκάφους είχε αποκολληθεί από τα αβαθή.
Το σκάφος με δυο επιβαίνοντες, οδηγήθηκε στο λιμένα Μογγονησίου Παξών, όπου προσέδεσε  με ασφάλεια και με τους επιβαίνοντες τους καλά στην υγεία τους, ενώ ο Κυβερνήτης του  ''VIRGINIA 12'' που συνελήφθη,  δήλωσε μηχανική βλάβη του σκάφους.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αποκατάστασης της βλάβης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε εισροή υδάτων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
    
 
*****
 
Στη σύλληψη ενός 27χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβαση σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 27χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδο του από τη χώρα.
Επίσης, στη σύλληψη δυο αλλοδαπών 53 και 16 ετών, προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβαση σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδο τους από τη χώρα.
Επίσης, σε περαιτέρω έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή τους πλαστές άδειες διαμονής.
Διενεργείται προανάκριση από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας, ενώ κατασχέθηκαν όλα τα ανωτέρω ταξιδιωτικά έγγραφα. 
 
 
 *****
 
 
Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών 22 και 26 ετών, προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κυλλήνης.
Συγκεκριμένα, σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη των Λιμεναρχείων Κυλλήνης και Ζακύνθου, στο λιμένα Κυλλήνης, διαπιστώθηκε ότι  οι ανωτέρω στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων εντός της χώρας (έδαφος SCHENGEN).
Διενεργείται προανάκριση από τη Λιμενική Αρχή Kυλλήνης.
 
 *****
 
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λέρου, για εντοπισμό ενός (01) πυρομαχικού σε βάθος περίπου τριών μέτρων (03μ.) και σε απόσταση περίπου είκοσι μέτρων (20μ.) από την ακτή, στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Παρθενίου ν. Λέρου.
Από το Λιμεναρχείο Λέρου ενημερώθηκε η αρμόδια Υπηρεσία για την καταστροφή-εξουδετέρωση του.
 
*****
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Σερίφου στο λιμένα Σύρου, με περιπολικό σκάφος ΛΣ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 37χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL