Ακυβερνησία σκάφους στην Ποτίδαια Χαλκιδικής – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στην Κύθνο – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ-Δ/Ρ σκάφους στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής – Διακομιδές ασθενών

 Ακυβερνησία σκάφους στην Ποτίδαια Χαλκιδικής – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στην Κύθνο – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ-Δ/Ρ σκάφους στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής – Διακομιδές ασθενών
 
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νέων Μουδανιών για περιστατικό ακυβερνησίας, λόγω έλλειψης καυσίμων, του ταχύπλοου σκάφους ''ΑΙΟΛΟΣ'' Τ.Θ. 407 με οκτώ (08) επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σάνης και Ποτίδαιας Χαλκιδικής, το οποίο αγκυροβόλησε σε απόσταση περίπου 15 μέτρων από την ακτή “ΚΟΚΚΙΝΑ ΒΡΑΧΙΑ” Ποτίδαιας, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Άμεσα για την περιοχή αναχώρησε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., από ξηράς, όπου, κατά δήλωση του κυβερνήτη του “ΑΙΟΛΟΣ”, κόπηκε η καδένα του σκάφους και λόγω καιρού παρασύρθηκε στην ακτή, όπου και προσάραξε, ενώ, οι επιβαίνοντες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια, καλά στην υγεία τους.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
           ******
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, ο Λιμενικός Σταθμός Κύθνου, για την ύπαρξη σκάφους σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή “ΚΟΛΩΝΑ” ν. Κύθνου.
Άμεσα στην περιοχή μετέβη το Ε/Π-Α/Κ “ΓΕΩΡΓΙΟΣ” με επιβαίνοντες στελέχη  της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισε το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΠΟΡΤΟ ΚΑΝΤΙΑ” Ν.Π. 6422, το οποίο, κατά δήλωση του κυβερνήτη του, παρουσίασε παύση λειτουργίας της μηχανής, λόγω εμπλοκής σχοινιών στην προπέλα του, με δέκα (10) επιβαίνοντες.
Το “ΠΟΡΤΟ ΚΑΝΤΙΑ” κατέπλευσε ρυμουλκούμενο από το “ΓΕΩΡΓΙΟΣ” στο λιμένα Μέριχα ν. Κύθνου, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΠΟΡΤΟ ΚΑΝΤΙΑ”, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο οργανισμό, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
 
******
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ουρανούπολης, από τον Πλοίαρχο του Ε/-Γ-Ο/Γ-Γ-Δ/Ρ ''ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ'' Ν.Θ. 228 για εμπλοκή τμήματος καδένας της αριστερής άγκυρας στην προπέλα της αριστερής κύριας μηχανής του πλοίου, κατά τον απόπλου του από το λιμένα Ουρανούπολης, με δεκαέξι (16) επιβάτες  και δύο (02) οχήματα.
Κατόπιν απεμπλοκής του τμήματος της καδένας από την προπέλα, με τη συνδρομή ιδιώτη δύτη, το ''ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ'' κατέπλευσε στο λιμένα Ουρανούπολης, όπου αποβιβάστηκαν  με ασφάλεια οι επιβάτες και εκφορτώθηκαν τα οχήματα, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε έτερο πλοίο με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Ουρανούπολης απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Ε/Γ-Ο/Γ-Δ/Ρ, μέχρι τη διαπίστωση – αποκατάσταση ζημιάς και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί. 
******
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
59χρονης  και 76χρονης, από τη  το λιμένα ν. Αίγινας στο λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και  
65ρονου, από το λιμένα ν. Πάρου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι'' Ν.Π. 8745.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL