Λειτουργία συρταρωτής γέφυρας πορθμού Ευρίπου -

Λειτουργία συρταρωτής γέφυρας πορθμού Ευρίπου - Έρευνες και εντοπισμός ημεδαπής στη Χαλκίδα - Θάνατοι λουόμενων στα Νέα Μουδανιά και στη Λευκίμμη Κέρκυρας - Θάνατος αλλοδαπού στη Χαλκίδα - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Τ/Χ πλοίου στη Θήρα - Βύθιση Ε/Π-Α/Κ σκάφους στη Χαλκίδα -  Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας
 
 
Γίνεται γνωστό ότι η συρταρωτή γέφυρα πορθμού Ευρίπου δεν θα λειτουργήσει για την εξυπηρέτηση αναγκών ναυσιπλοΐας, σήμερα Κυριακή 09 Αυγούστου 2020.
 
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας, για περιστατικό αγνοούμενης 73χρονης ημεδαπής, η οποία παρασύρθηκε από υδάτινο όγκο και κατέληξε στη θάλασσα, στη θαλάσσια περιοχή Λευκαντίου του Δήμου Χαλκιδέων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ξεκίνησαν έρευνες στην εν λόγω περιοχή από ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ρ/Κ ''ΕΥΡΙΠΟΣ IV'' Ν.Χ. 494.
Η ανωτέρω εντοπίστηκε από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε απόσταση περίπου διακόσια μέτρα (200μ.) από την ακτογραμμή, η οποία αρχικά είχε ανασυρθεί από κανό με τη βοήθεια ιδιωτών και στη συνέχεια μετεπιβιβάστηκε στο εν λόγω σκάφος, το οποίο τη μετέφερε στο Ναυτικό Όμιλο Χαλκίδας και έπειτα διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας.
Προανάκριση διενεργείται από Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας.
 
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή ''ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ'' του Δήμου Κασσάνδρας Χαλκιδικής, 88χρονος ημεδαπός.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από το Β' Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.
 
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την παραλία ''ΓΑΡΔΕΝΟ'' Βιταλάδων του Δήμου Νότιας Κέρκυρας, 87χρονος ημεδαπός.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη αρχικά με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Λευκίμμης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Λευκίμμης.
 
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας για τον εντοπισμό 40χρονου αλλοδαπού, χωρίς τις αισθήσεις του, εντός Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους, το οποίο είναι ελλιμενισμένο στο λιμένα Νέας Αρτάκης Εύβοιας.
Ο 40χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.
 
*****
Ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Θήρας, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του  Ε/Γ-Τ/Χ πλοίου ''SUPER JET'' Ν.Π. 10238, ότι κατά τη διάρκεια προγραμματισμένου του δρομολογίου παρουσιάστηκε βλάβη στην αριστερή Κ/Μ μηχανή, λόγω πιθανής εμπλοκής αντικειμένου.
Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε στο λιμένα ''ΑΘΗΝΙΟΣ'' ν. Θήρας και αφού αποβίβασε με ασφάλεια τους διακόσιους εβδομήντα οκτώ (278) επιβάτες, του απαγορεύτηκε ο απόπλους από την οικεία Λιμενική Αρχή. 
Στη συνέχεια, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών το ''SUPER JET'' μετέβη για ασφαλές αγκυροβόλιο στην περιοχή της ''ΠΑΛΑΙΑΣ ΚΑΜΕΝΗΣ'' ν. Θήρας, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
 
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας, για περιστατικό βύθισης του Ε/Π-Α/Κ σκάφους ''ΑΡΓΥΡΩ'' Λ. Κύμης 903, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, το οποίο ήταν ελλιμενισμένο στο αλιευτικό καταφύγιο ''ΒΡΥΣΑΚΙΑ'' Βόρειου Ευβοϊκού.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το σκάφος πρόκειται να ανελκυστεί με μέριμνα του ιδιοκτήτη.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΡΓΥΡΩ'' μέχρι την αποκατάσταση της αξιοπλοΐας του.
 
*****
Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα - καρέτα εντοπίστηκε νεκρή από τη Λιμενική Αρχή Γυθείου στη βραχώδη ακτή Καραβοστασίου του Δήμου Ανατολικής Μάνης.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL