Έρευνες προς εντοπισμό 72χρονου ημεδαπού στη Χαλκίδα -

Έρευνες προς εντοπισμό 72χρονου ημεδαπού στη Χαλκίδα - Έρευνες και εντοπισμός αγνοούμενου χειριστή όρθιας κωπηλατικής σανίδας στην Πάτρα - Παροχή συνδρομής σε Ε/Ρ-Α/Κ σκάφος στην Καβάλα - Τροχαίο ατύχημα στην Τήνο - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα - Σύλληψη ημεδαπών στην Πρέβεζα
 
 
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας, για περιστατικό αγνοούμενου 72χρονου ημεδαπού, ο οποίος παρασύρθηκε από υδάτινο όγκο, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων, και κατέληξε στη θάλασσα, στη θαλάσσια περιοχή Λευκαντίου του Δήμου Χαλκιδέων.
Ἀμεσα, τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και ξεκίνησαν έρευνες με τη συμμετοχή δύο (02) περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τριών (03) ιδιωτικών σκαφών, τριών (03) περιπολικών οχημάτων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, δύο (02) ομάδων ΜΥΑ/Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ απογειώθηκαν ελικόπτερο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και ελικόπτερο Π.Α..
Τυχόν εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου.
 
*****
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πάτρας, για περιστατικό αγνοούμενου 35χρονου ημεδαπού χειριστή όρθιας κωπηλατικής σανίδας, στη θαλάσσια περιοχή ''ΑΚΟΛΗΣ'' Αιγίου.
Ἀμεσα, τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και ξεκίνησαν έρευνες με τη συμμετοχή ενός περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) ιδιωτικών σκαφών, καθώς και ενός περιπολικού οχήματος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς.
Στη συνέχεια, ο ανωτέρω εντοπίστηκε από ιδιωτικό σκάφος, το οποίο τον μετέφερε στην οικεία παραλία, καλά στην υγεία του.
 
*****
Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καβάλας, για ακυβερνησία του Ε/Ρ-Α/Κ σκάφους ''ΟΛΓΑ'' Τ.Κ. 152, λόγω μηχανικής βλάβης, με τέσσερις (04) επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους, στη θαλάσσια περιοχή ''ΚΑΛΑΜΙΤΣΑ'' Καβάλας.
Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Ε/Ρ-Α/Ψ ''ΑΙΓΑΙΑΣ'' Λ.Κ. 4118, καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς. Οι τρεις (03) επιβαίνοντες μετεπιβιβάστηκαν στο ''ΑΙΓΑΙΑΣ'', το οποίο τους μετέφερε με ασφάλεια στη ξηρά, ενώ το ''ΟΛΓΑ'' με τον έτερο επιβάτη κατέπλευσε ασφαλώς στο λιμένα Καβάλας, με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..
 
*****
Τροχαίο ατύχημα, σημειώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Τήνου, όταν Ε.Ι.Χ. όχημα με οδηγό έναν 71χρονο ημεδαπό, προσέκρουσε σε ξύλινη ζαρντινιέρα και παρέσυρε έναν 37χρονο ημεδαπό πεζό.
Από το περιστατικό, αποτέλεσμα ήταν η πτώση του 37χρονου επί του οδοστρώματος, ο οποίος μεταφέρθηκε με ιδίο μέσο στο Κέντρο Υγείας Τήνου, για την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Τήνου.
 
*****
Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών, ηλικίας, 34, 19 και 26 ετών, προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε ελέγχους που διενεργήθηκαν από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοία με προορισμό το εξωτερικό, οι ανωτέρω, κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Επίσης, στη σύλληψη ενός 26χρονου αλλοδαπού, προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, ο ανωτέρω, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
 
*****
Στη σύλληψη τριών (03) ημεδαπών, ηλικίας 56, 38 και 27 ετών, προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Λιμεναρχείου Πρέβεζας.
Συγκεκριμένα, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η 38χρονη με συνεπιβάτη την 27χρονη μετέφεραν με Ε.Ι.Χ. όχημα τον 56χρονο και έτερο άνδρα (α.λ.σ.) στη λιμνοθάλασσα Βαθύ Πρέβεζας, με σκοπό την κλοπή αλιευμάτων με πνευστή βάρκα και δίχτυα.
Οι ανωτέρω άνδρες έγιναν αντιληπτοί από μέλη του αλιευτικού συνεταιρισμού Πρέβεζας και τράπηκαν σε φυγή. Έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., αρχικά εντοπίστηκε ο 56χρονος, και στη συνέχεια το Ε.Ι.Χ. όχημα με επιβάτες την 38χρονη και την 27χρονη.
Από τη Λιμενική Αρχή Πρέβεζας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν μία (01) κωπήλατη πνευστή λέμβος και περίπου διακόσια μέτρα (200μ.) δίχτυα πολύκλωνα από μεσηνέζα.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL