Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με έρευνες προς εντοπισμό 72χρονου ημεδαπού στη Χαλκίδα και εντοπισμός της σορού του – Θάνατοι ημεδαπών στην Π. Φώκαια και στο Μεσολόγγι – Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στη Σάμο – Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα – Διακομιδές ασθεν

Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με έρευνες προς εντοπισμό 72χρονου ημεδαπού στη Χαλκίδα και εντοπισμός της σορού του – Θάνατοι ημεδαπών στην Π. Φώκαια και στο Μεσολόγγι – Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στη Σάμο – Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα – Διακομιδές ασθενών
 
Συνέχεια ενημέρωσης:
Εντοπίστηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η σορός του 72χρονου αγνοούμενου στη θαλάσσια περιοχή Αγίων Αποστόλων Καλάμου Ν.Αττικής, για τον οποίο πραγματοποιήθηκαν έρευνες από τις Λιμενικές Αρχές Χαλκίδας και Ωρωπού, από πρωινές ώρες χθες.
Η σορός του άνδρα μεταφέρθηκε από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής “ΚΑΤ”.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας.
 
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την ελεύθερη  παραλία ''ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ'' Αναβύσσου, 71χρονος ημεδαπός.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό  Νοσοκομείο “ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ”Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Π. Φώκαιας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
.
 
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την παραλία ''ΚΡΥΟΝΕΡΙ'' Ν. Αιτωλοακαρνανίας, 64χρονος ημεδαπός.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου “ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ”, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών.
 
*****
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σάμου, για προσάραξη σε αβαθή του Ι/Φ σκάφους ''ΤΕΟ'' σημαίας Τουρκίας, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή Ποσειδωνίου ν. Σάμου.
Άμεσα στο σημείο μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα σκάφος δύναμης FRONTEX, ένα παράκτιο περιπολικό σκάφος Π.Ν., το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ'' Ν.Σ. 258, καθώς και ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς.
Το ανωτέρω σκάφος εντοπίστηκε με τους εν λόγω επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, από το σκάφος δύναμης FRONTEX, αποκολλήθηκε με τη συνδρομή του ''ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ'' και με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατέπλευσε με ασφάλεια στη μαρίνα Πυθαγορείου ν. Σάμου.
Από το Λιμεναρχείο Σάμου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΤΕΟ'' μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε αναφέρθηκε εισροή υδάτων. 
 
*****
Στη σύλληψη εννέα (09) αλλοδαπών, ηλικίας 66, 47, 27, 18, 20, 23, 29, 34 και 24 προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 66χρονος ως οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, με συνοδηγό τον 47χρονο, μετέφεραν τους άλλους επτά (07)  αλλοδαπούς, όπου δύο (02) εξ αυτών κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ οι υπόλοιποι πέντε (05)  κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
*****
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
7,5χρονου, από το λιμένα Πίσω Αετού ν. Ιθάκης στο λιμένα Σάμης ν. Κεφαλληνίας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΟΔΥΣΣΕΑΣ'' Ν. Ιθάκης 459
 53χρονου, από το λιμένα ν. Νάξου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙV'' Ν.N. 64
25χρονου από το λιμένα Κουκουναριών ν. Σκιάθου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ” Ν.Σ. 148 και
53χρονου αλλοδαπού από το λιμένα Πίσω Αετού ν. Ιθάκης στο λιμένα Σάμης ν. Κεφαλληνίας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΟΔΥΣΣΕΑΣ” Ν.Ιθάκης 459.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL