Ακυβερνησία Θ/Γ σκάφους στη Μύκονο – Παροχή συνδρομής σε κολυμβήτρια στο Πόρτο Λάγος – Σύλληψη αλλοδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα στη Μυτιλήνη – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Κέρκυρα – Αποβίβαση αλλοδαπού μέλους πληρώματος Φ/Γ πλοίου στο Λαύριο

Ακυβερνησία Θ/Γ σκάφους στη Μύκονο – Παροχή συνδρομής σε κολυμβήτρια στο Πόρτο Λάγος – Σύλληψη αλλοδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα στη Μυτιλήνη – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Κέρκυρα – Αποβίβαση αλλοδαπού μέλους πληρώματος Φ/Γ πλοίου στο Λαύριο – Διακομιδές ασθενών
 
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για ακυβερνησία του Θ/Γ “CONCEPTUM” σημαίας Η.Π.Α., λόγω διακοπής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, το οποίο αιτήθηκε συνδρομή, με δώδεκα (12) αλλοδαπούς επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή στενού ν. Δήλου – ν. Μυκόνου.
Άμεσα ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μυκόνου και στην περιοχή έσπευσαν, ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Ε/Γ -Τ/Ρ “ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ” Ν.Π. 10032 καθώς και το Ε/Γ-Λάτζα “ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ” Ν.Π. 12419, το οποίο ρυμούλκησε το “CONCEPTUM” στο αγκυροβόλιο του όρμου “ΟΡΝΟΣ”, όπου, αφού επιβιβάστηκαν τρεις (03) εκ των επιβαινόντων στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στην παραλία “ΟΡΝΟΣ”, θεωρήθηκε αναγκαία η μεθόρμισή του εντός νέου λιμένα ν. Μυκόνου, λόγω απώλειας μιας άγκυράς του σε προηγούμενο λιμένα.
Ως εκ τούτου, στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε από το “ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ” με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και κατέπλευσε με ασφάλεια στο νέο λιμένα Μυκόνου, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.
Από το Λιμεναρχείο Μυκόνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του “CONCEPTUM” μέχρι τη διαπίστωση αποκατάστασης της βλάβης, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
 
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, Β' Λιμενικό Τμήμα Πόρτο Λάγος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, για κολυμβήτρια σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή “ΠΟΡΤΟ ΜΟΛΟ” Δήμου Αβδήρων Ν. Ξάνθης.
Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ναυαγοσωστικό σκάφος του Δήμου Αβδήρων, σκάφος ναυαγοσώστη της οικείας λουτρικής εγκατάστασης, ιδιωτικό Τ/Χ σκάφος καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., από ξηράς.
Η 68χρονη εντοπίστηκε καλά στην υγεία της και περισυνελέγη από το ναυαγοσωστικό σκάφος του Δήμου Αβδήρων, ενώ μεταφέρθηκε με ασφάλεια στην ακτή από όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ αρχικά στο Κέντρο Υγείας Αβδήρων και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, για παροχή ιατρικής περίθαλψης.
*****
 
Στη σύλληψη ενός 46χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων (Ν. 2960/2001 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας») καθώς και για κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων. 
Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε κατά την διάρκεια εκφόρτωσης Φ/Γ οχημάτων μετά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Μυτιλήνης προερχόμενο από τους λιμένες Πειραιά και Χίου, εντοπίστηκε ένα ύποπτο χαρτοκιβώτιο, το οποίο τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση. Στη συνέχεια, μετά την παραλαβή του χαρτοκιβωτίου από τον 46χρονο, ακινητοποιήθηκε και μετά από ενδελεχή έλεγχο διαπιστώθηκε ότι περιείχε εβδομήντα (70) πακέτα τσιγάρα των είκοσι τσιγάρων έκαστο, χωρίς να φέρουν ταινία ασφάλειας-γνησιότητας.
Επίσης, σε περαιτέρω έλεγχο, βρέθηκαν στην κατοχή του δύο πλαστά δελτία ταυτότητας, τα οποία έφερε με σκοπό τη διάθεσή τους σε τρίτους έναντι χρηματικής αμοιβής.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν όλα τα ανωτέρω καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.
Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.
 
*****
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, βραδινές ώρες χθες, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα ν. Κέρκυρας, όταν Ε.Ι.Χ. όχημα που οδηγούσε 51χρονη πραγματοποίησε αναστροφή και συγκρούστηκε με Δ/Κ όχημα που οδηγούσε 27χρονος ημεδαπός.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του οδηγού του δίκυκλου, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας για παροχή ιατρικής περίθαλψης.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας.
 
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου, ότι το Φ/Γ ''FWN PAULA'' σημαίας Antigua & Barbuda πρόκειται να καταπλεύσει στο λιμένα Λαυρίου προκειμένου να αποβιβάσει έναν 47χρονο αλλοδαπό μέλος πληρώματος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Το ''FWN PAULA'' κατέπλευσε στο αγκυροβόλιο του οικείου λιμένα, όπου ο 47χρονος παρελήφθη από το Ε/Γ – Λάντζα ''ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ'' Ν.Π. 3470 και μεταφέρθηκε στο λιμένα Λαυρίου.
Ο εν λόγω ασθενής διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο “ΕΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ” για παροχή ιατρικής περίθαλψης.
 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
47χρονου, από το λιμένα Πίσω Αετού ν. Ιθάκης στο λιμένα Σάμης ν. Κεφαλληνίας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΟΔΥΣΣΕΑΣ'' Ν. Ιθάκης 459,
 26χρονου αλλοδαπού, από το λιμένα ν. Μυκόνου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙV'' Ν.N. 64 και 
20χρονης, από το λιμένα ν. Κουφονησίου στο λιμένα ν. Νάξου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙV'' Ν.N. 64.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL