Ακυβερνησία Φ/Γ πλοίου στο Στενό Καφηρέα – Προσάραξη βοηθητικού σκάφους (tender) στη Μύκονο - Θάνατος λουομένων στα Νέα Μουδανιά και στην Άνδρο

Ακυβερνησία Φ/Γ πλοίου στο Στενό Καφηρέα – Προσάραξη βοηθητικού σκάφους (tender) στη Μύκονο - Θάνατος λουομένων στα Νέα Μουδανιά και στην Άνδρο 
 
   Ενημερώθηκαν, απογευματινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Λαυρίου, Ραφήνας, Καρύστου και Άνδρου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για ακυβερνησία του Φ/Γ “STAR CLEO” σημαίας Νήσων Μάρσαλ, λόγω εκδήλωσης μικρής έκτασης πυρκαγιάς στο χώρο μηχανοστασίου του, με 19 αλλοδαπούς μέλη πληρώματος, στη θαλάσσια περιοχή νότια Στενού Καφηρέα.
   Άμεσα για την περιοχή απέπλευσαν τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το ρυμουλκό πλοίο ''ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡ'' Ν.Π.12369, καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς.  Το εν λόγω πλοίο εντοπίστηκε με τους επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους, ενώ διαπιστώθηκε ότι η πυρκαγιά είχε κατασβεσθεί με ίδια μέσα. Το “STAR CLEO” στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε από το ρυμουλκό πλοίο στο αγκυροβόλιο Λαυρίου, όπου κατέπλευσε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα με ασφάλεια.
    Από την Λιμενική Αρχή Λαυρίου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αποκατάστασης  και διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.   Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
 
*****
     Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Μυκόνου για προσάραξη βοηθητικού σκάφους (tender), του σκάφους ''TT AYALA'' σημαίας Μάλτας, με τέσσερις επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή Παράγκα Μυκόνου.
   Άμεσα στελέχη του Λιμεναρχείου Μυκόνου μετέβησαν στην περιοχή όπου διαπίστωσαν ότι το βοηθητικό σκάφος είχε προσαράξει σε βραχώδη περιοχή και ότι όλοι οι επιβαίνοντές του ήταν καλά στην υγεία τους.
    Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί προανάκριση, συνελήφθη ο Κυβερνήτης του βοηθητικού σκάφους για πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ με μέριμνα των πλοιοκτητών ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προς αποφυγή  θαλάσσιας ρύπανσης. 
 
 *****
   Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Ποτίδαιας Δήμου Κασσάνδρας Χαλκιδικής, ημεδαπή αγνώστου ηλικίας.
   Η γυναίκα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
   Διενεργείται προανάκριση από την Λιμενική Αρχή Νέων Μουδανιών.
   
    *****
      Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή όρμου Κορθίου ν. Ἀνδρου, 76χρονη ημεδαπή.
   Η γυναίκα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας  Άνδρου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
     Διενεργείται προανάκριση από την Λιμενική Αρχή Άνδρου ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής στο Νεκροτομείο Αθηνών.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL