Θάνατος λουόμενης στις Σπέτσες - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηγουμενίτσα - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα - Θαλάσσια ρύπανση στην Πρέβεζα - Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στην Πύλο – Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στα Αντικύθηρα - Εντοπισμό

Θάνατος λουόμενης στις Σπέτσες - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηγουμενίτσα - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα - Θαλάσσια ρύπανση στην Πρέβεζα - Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στην Πύλο – Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στα Αντικύθηρα - Εντοπισμός πυρομαχικού υλικού στην Ιθάκη - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας
 
Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή έμπροσθεν παραλίας “ΑΓΙΟΣ ΜΑΜΑΣ” ν. Σπετσών, 79χρονη ημεδαπή.
Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο πολυδύναμο ιατρείο Σπετσών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σπετσών. 
 
*****
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, επί της νέας παραλιακής οδού Ηγουμενίτσας, όταν δίκυκλο όχημα με οδηγό έναν 46χρονο και συνοδηγό έναν 13χρονο, συγκρούστηκε με Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε ένας 71χρονος.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός των επιβαινόντων του δίκυκλου οχήματος, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, για την παροχή των πρώτων βοηθειών. 
 
*****
Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
*****
 
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πρέβεζας, πρωινές ώρες σήμερα, για διαρροή καυσίμων από Ι/Φ-Α/Ψ σκάφος εντός του λιμένα Πρέβεζας.
Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπίστωσαν κηλίδα ιριδίζουσας μορφής μήκους περίπου 15μ. και πλάτους περίπου 01 μ., ενώ προέβησαν στη σύλληψη του ιδιοκτήτη του ανωτέρω σκάφους.
Από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας που  διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
 *****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Πύλου, ότι το Ι/Φ σκάφος ''GALERNE'' σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκεται σε δυσχερή θέση λόγω μηχανικής βλάβης, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή Πύλου.
Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο εντόπισε το  ανωτέρω Ι/Φ, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.
Το ''GALERNE'', με τη συνδρομή του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κατέπλευσε με  ασφάλεια στον οικείο λιμένα.
Από το Λιμεναρχείο Πύλου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Β' Λιμενικό Τμήμα Κυθήρων του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΚΟΥΑ ΤΖΟΥΕΛ” Ν.Π. 11045, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Κίσσαμο για Αντικύθηρα-Κύθηρα-Γύθειο, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στο λιμένα Αντικυθήρων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνέχιζε το δρομολόγιό του για το λιμένα Κυθήρων.
Στο εν λόγω πλοίο δεν ανέμεναν επιβάτες προς αποβίβαση.
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ιθάκης, για εντοπισμό δύο (02) πυρομαχικών (πιθανόν νάρκες), σε βάθος περίπου 50 μέτρων και σε απόσταση περίπου 100 μέτρων  από την ακτή, στη θαλάσσια περιοχή Σχίνου ν. Ιθάκης.
Από το Λιμεναρχείο Ιθάκης ενημερώθηκε η αρμόδια Υπηρεσία για την καταστροφή – εξουδετέρωσή τους.
 
  *****
 
Μία θαλάσσια χελώνα εντοπίστηκε νεκρή, από τη Λιμενική Αρχή Αίγινας, στη θαλάσσια περιοχή Πέρδικας ν. Αίγινας.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL