Προσάραξη εκμισθούμενης λέμβου στους Παξούς - Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στην Κάλυμνο - Παροχή συνδρομής σε κολυμβήτρια στο Ρέθυμνο - Διακομιδές ασθενών

Προσάραξη εκμισθούμενης λέμβου στους Παξούς - Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στην Κάλυμνο - Παροχή συνδρομής σε κολυμβήτρια στο Ρέθυμνο - Διακομιδές ασθενών
 
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, ο Λιμενικός Σταθμός Παξών, για  προσάραξη της εκμισθούμενης λέμβου ''ΦΩΤΗΣ'' Σ. Παξών 200, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στην παραλία “ΠΛΑΝΟΣ” Παξών.
Άμεσα μετέβη στην περιοχή περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου διαπιστώθηκε ότι η εν λόγω λέμβος είχε προσαράξει σε αβαθή της ανωτέρω περιοχής και ότι οι επιβαίνοντες ήταν καλά στην υγεία τους, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε ιδιωτικό σκάφος και με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους, μεταφέρθηκαν στο λιμένα “ΛΑΚΚΑ” Παξών.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ η λέμβος πρόκειται να απομακρυνθεί με μέριμνα του ιδιοκτήτη.
*****
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καλύμνου, για μηχανική βλάβη του Ι/Φ σκάφους ''PEER'' σημαίας Γερμανίας, στη θαλάσσια περιοχή έξω από το λιμένα ν. Καλύμνου.
Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ρ/Κ ''ΑΝΤΩΝΙΟΣ'' Ν. Πειραιά 7062, όπου εντοπίστηκε το εν λόγω Ι/Φ σκάφος με τους δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, ενώ με τη συνδρομή του Κυβερνήτη του, επετεύχθη η επανεκκίνηση της κύριας μηχανής.
Το ''PEER'' κατέπλευσε αυτοδύναμα με ασφάλεια, με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και του Ρ/Κ, στο λιμένα Καλύμνου, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
 
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ρεθύμνου για μία 35χρονη αλλοδαπή κολυμβήτρια σε δυσχερή θέση στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας “ΣΠΗΛΙΕΣ” Δήμου Ρεθύμνου, η οποία είχε παρασυρθεί σε βραχώδη ακτή λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.
Ἀμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ-.ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ-.ΕΛ.ΑΚΤ., από ξηράς. Η ανωτέρω εντοπίστηκε καλά στην υγεία της και περισυνελέγη από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ-.ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ μεταφέρθηκε με ασφάλεια στη μαρίνα Ρεθύμνου, όπου δήλωσε ότι δεν επιθυμούσε ιατρική περίθαλψη.
*****
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
77χρονου, από το λιμένα ν. Τήνου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ” Ν.Π. 10032 και
78χρονου, από το λιμένα ν. Σκύρου στο λιμένα Κύμης, με το Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΧΙΛΛΕΑΣ” Ν.Π. 11282.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL