Αεροδιακομιδή ασθενούς μέλους πληρώματος Φ/Γ πλοίου στους Καλούς Λιμένες Κρήτης– Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα – Τραυματισμός επιβάτη σε Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίο στη Σύμη

Αεροδιακομιδή ασθενούς μέλους πληρώματος Φ/Γ πλοίου στους Καλούς Λιμένες Κρήτης– Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα – Τραυματισμός επιβάτη σε Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίο στη Σύμη 
      
 Με μέριμνα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, παρελήφθη από ελικόπτερο της  Πολεμικής Αεροπορίας απογευματινές ώρες σήμερα, από το Φ/Γ “CRISTIN” σημαίας Ιταλίας, το οποίο έπλεε ακυβέρνητο χωρίς να αιτεί συνδρομή, στη θαλάσσια περιοχή 26 ν.μ. νοτιοανατολικά Καλών Λιμένων Κρήτης, 28χρονος αλλοδαπός μέλος πληρώματος του πλοίου (ειδικότητας λιπαντή), ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
  Ο 28χρονος παρελήφθη από το ελικόπτερο με προορισμό αρχικά το ελικοδρόμιο του  Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Κρήτης και στη συνέχεια  παρελήφθη  από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ όπου διακομίσθηκε στο “ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ” Γενικό Νοσοκομείο Κρήτης.
    Το ανωτέρω πλοίο είχε αποπλεύσει από το λιμένα Damieta Αιγύπτου με προορισμό το λιμένα Barletta Ιταλίας, ήταν έμφορτο με 6.280 MT λιπάσματος,  αποκατέστησε τη βλάβη με ιδία μέσα και συνέχισε τον πλου του, ενώ είχαν τεθεί σε ετοιμότητα σε περίπτωση κινδύνου, ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο αλιευτικά σκάφη και τρία Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφη.
 
*****
    Στη σύλληψη επτά αλλοδαπών και ενός αλλοδαπού οδηγού φορτηγού  οχήματος προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
  Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας με τη συνδρομή υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας του λιμένα, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας  σε φορτηγό όχημα με επικαθήμενο ψυγείο, διαπιστώθηκε η ύπαρξη επτά αλλοδαπών επιμελώς κρυμμένων στο επικαθήμενο ψυγείο που περιείχε φορτίο φρούτων, χωρίς να φέρουν ταξιδιωτικά έγγραφα,  με  σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
   Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί προανάκριση, κατασχέθηκαν το φορτηγό όχημα και το επικαθήμενο, τα οποία θα παραδοθούν στο Τελωνείο Ηγουμενίτσας.
 
            *****
     Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σύμης, για τραυματισμό 22χρονου επιβάτη  Ε/Γ-Τ/Ρ  πλοίου μετά από πτώση του στο κατάστρωμα.
Ο 22χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Πολυδύναμο Ιατρείο ν.Σύμης και στη συνέχεια διακομίσθηκε από το Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίο στη Ρόδο για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο.
      Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύμης.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL